Scootmobiel De Rijp

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in De Rijp? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze handige scooter geniet u van de vrijheid en kunt u weer zorgeloos op pad. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl bekijkt u een uitgebreid keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de actuele prijzen, enkele populaire leveranciers, de belangrijkste verkeersregels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: meer onafhankelijk en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €500,00 en wel €5.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In de omgeving kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u meer informatie vindt over merken als Invacare en Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Tarieven (mei 2022) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Alkmaar (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1483
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB kosten€15 – €21,65 per uur
Populaire scootmobielSterling Swift 3 RS
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in De Rijp

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? U kunt kiezen uit talloze modellen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Hoe vind ik een product dat matcht met mijn eisen en wensen? Beginpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Als u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in De Rijp. Dit kan online aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €510,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km schaft u al aan vanaf c.a. €1800,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met een comfortabele zit is te koop vanaf €3600.

Tips van de expert mei 2022

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het aanschaffen van de juiste scootmobiel? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in De Rijp kan probleemloos mee in de tram, bus of trein en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabiel, heeft grote banden, meer comfort en heeft een grote accu. Ook voor heuvelachtig gebied en ruwe ondergrond!

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. Een scoot met vier wielen biedt meer snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De producten variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan niet veel sneller dan 8 km per uur. De wat stabielere vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort en extra opties
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De meest luxe modellen hebben een uitgebreide vering en een goede verstelbare stoel. Ga direct proefrijden in De Rijp en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen worden gebaseerd op de leverancier, de capaciteit van de accu, de snelheid die u kunt halen en extra opties zoals een verlichtingsset en een schootskleed. De goedkoopste voertuigen zijn er al vanaf €480,00, en de meest luxe scooters lopen al gauw op tot €5.500,00. In deze tabel vergelijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km6,5 km/u€800
Goed315 km12 km/u€1250
Gevorderd445 km18 km/u€2500
Beste470 km22 km/u€9.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in De Rijp
scootmobiel-kopen-de-rijp

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Alkmaar. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-afdeling. Kort daarop komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken komt de gemeente met een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Zowel telefonisch (14072), als per mail (wmo@alkmaar.nl), of kom naar het gemeentehuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Check ook eens www.alkmaar.nl voor meer info.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het vergelijken van voertuigen leest u hier veel bruikbare informatie. Echter is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats De Rijp zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In deze tabel zijn de adresgegevens te vinden van showrooms, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Een thuisdemonstratie aanvragen in De Rijp
Bent u slecht ter been en kan u niet naar de winkel toe? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. Onderstaand bekijkt u een aantal bekende organisaties die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: De scootmobiel van het jaar
 • Medipoint: Kosteloos hulpmiddelen lenen
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Beoordeeld met een 8,7
 • Totalezorgwinkel.nl: Al vanaf 2008 uw zorgwinkel

Overzicht met populaire scoots
Hieronder bekijkt u een schema met bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, de snelheid (maximum) en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Sterling Swift 3 RS35 km12 km/u€ 5.709
Shoprider 889xlsbf cabin30 km12 km/u€ 8.585
Strider Midi 428 km6 km/u€ 2.999
Life and mobility Vivo1 km6 km/u€ 1.750
Tabel met populaire scoots mei 2022

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Wie tijdelijk iets nodig heeft kan ook een scootmobiel huren in De Rijp. Denk dan onder andere aan bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is het wellicht slimmer om zelf een model aan te schaffen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in De Rijp) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Normaal gesproken kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer scootmobiel leveranciers kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook erg belangrijk. Hiervoor adviseren wij om een onderhoudscontract te kiezen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere koolborstels en de staat van de accu.

Is een tweedehands model geschikt?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de lage prijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Ook kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als herbruikt.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. Binnen deze scootmobieltraining in De Rijp leert u van alles over de regels op de weg en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €5,50 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Twijfel? Neem contact op met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel De Rijp.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en gezellige lange tochten maken? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In veel gebieden (juist ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie