Scootmobiel Graft

Wilt u een goede scootmobiel in Graft? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door middel van deze elektrisch aangedreven scooter voelt u zich wendbaar en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze specialist biedt praktische info bij het uitzoeken van de juiste scooter. Op Scootzorg.nl treft u een compleet keuzeadvies en aanvullende info over o.a. een aanvraag doen via de WMO, de actuele prijzen, thuisdemo’s, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €700,00 tot zo’n €5.250,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Sterling of Medema.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Alkmaar (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1484
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB tarieven€15 – €21,65 per uur
Aantrekkelijke scootmobielRvS van Seenus CTM 747
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Graft

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn wensen?Ons advies: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, wordt hij dagelijks gebruikt, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Op het moment dat dit duidelijk is kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Graft. Dit kan via internet via het aanvragen van een brochure, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel is te koop vanaf €830,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius is er al vanaf €2100,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met alle gemakken koopt u al vanaf €3000.

Onze kooptips mei 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Onderstaand treft u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Graft is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, biedt meer comfort en heeft een grote accu. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U kunt zich vrijer bewegen. Dit is handig in kleine ruimtes. Daarnaast heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten of als u schuin de stoep afrijdt. De variant met 4 wielen kan harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen variëren flink als het gaat om actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een bereik van 15 kilometer is ruim voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar familie of vrienden of om gewoon lekker rond te rijden? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met groter accu’s (in Ah) kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots verschaffen een uitgebreide vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Reserveer een model voor een proefrit in Graft en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De tarieven hangen af van de fabrikant, de actieradius, de snelheid en optionele extra’s zoals een oprijplaat of een kruk- en stokhouder. De goedkope kleine modellen zijn er al vanaf €530,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al snel tegen de €5.400,00. In het onderstaande overzicht bekijkt u de actuele prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner311 km6,5 km/u€550
Beter315 km10 km/u€1400
Goed455 km17 km/u€3000
Professioneel480 km+21 km/u€6.750
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Graft
scootmobiel-kopen-graft

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Onder andere de regiotaxi maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Alkmaar. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een financiële tegemoetkoming waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO berekent het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-afdeling. Daaropvolgend volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Vragen? Dat kan telefonisch (14072), e-mailen (wmo@alkmaar.nl), of kom naar het gemeentehuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Zie ook www.alkmaar.nl voor actuele informatie.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om tot een goede keuze te komen vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk moet u het zelf ervaren. De gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Daar kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom Graft kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van verschillende aanbieders, winkels en zorgleveranciers en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


De thuisdemonstratie aanvragen in Graft
Heeft u geen vervoer en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. Onderstaand bekijkt u populaire organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Altijd veilig de stoep op en af
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Wat zijn populaire modellen?
Onderstaand treft u een lijst met daarin modellen die veel verkocht worden met daarbij details zoals actieradius, de maximale snelheid en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus CTM 74735 km12 km/u€ 6.559
Vermeiren Ceres 432 km12 km/u€ 2.600
Shoprider 888nrsb29 km6 km/u€ 4.028
Excel Travelux Squizz10 km6 km/u€ 1.132
Schema met populaire scoots mei 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Graft. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Heeft u voor een langere periode een scoot nodig? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met garantie en onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Graft) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Bij veel aanbieders is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Daarmee kan u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is ook erg belangrijk. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: ook met een klein budget kunt u een heel geschikte scooter kopen. Daarbij kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals marktplaats.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobielrijder valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U kunt wel investeren in een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Binnen deze scootmobieltraining in Graft leert u van alles over de voorrangsregels en is er vaak een technische check van uw mobiel. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de rijbaan. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts aan en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel in de gevallen dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan riskeert u een boete. Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,95 p/maand. Een verzekerd voertuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. De rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Twijfel? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Graft.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en mag u graag op nieuwe plekjes komen? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen toeren en geniet van het rijden door wijken zoals: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie