Scootmobiel Noordeinde

Zoekt u een goede scootmobiel in Noordeinde? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de weg op. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg bieden wij handige tips en aanvullende info over o.a. Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, enkele populaire leveranciers, waar u op moet letten in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een elektrisch vervoersmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De tarieven variëren tussen €850,00 en wel €5.250,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In de regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Meyra en Quingo.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (mei 2022) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Alkmaar (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1485
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB kosten€15 – €21,65 per uur
Veel gekozen scootmobielVermeiren Ceres Deluxe 3
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Noordeinde

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Online vind u enorm veel modellen met allerlei eigenschappen en opties. Dus, hoe vind ik dan een scooter die voldoet aan mijn situatie? Onze tip: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter hoofdzakelijk binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Noordeinde. Dit kan online aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €870,00.
 • Een vast model met drie wielen en een bereik van 35 km kost u rond de €2050,00.
 • Een model met 4 stevige wielen met veel comfort schaft u al aan vanaf c.a. €3900.

Keuzehulp mei 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het zoeken van een goede scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand omschrijven wij een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Noordeinde kan gemakkelijk mee in de auto of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is robuust, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een hogere actieradius en snelheid. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en een handige korte draaicirkel. U kunt zich vrijer bewegen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en zal wat veiliger aanvoelen. Dit is merkbaar als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Wat is een goede actieradius?
De modellen verschillen behoorlijk wanneer we kijken naar actieradius. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer is afdoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het centrum of de lokale buurtcentra? In die situaties kiest u voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De snelheid van de scootmobiel
Als u iedere dag lange stukken rijdt, dan wilt u natuurlijk ook dat er een beetje tempo in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. De wat stabielere vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Scoots met een grote accu hebben vaak ook een hogere snelheid. Goed om te weten: als u op het trottoir rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u last heeft van uw rug (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. Luxueuze modellen verschaffen een goede vering en een goede verstelbare stoel. Ga op onderzoek uit en kies voor een proefrit in Noordeinde en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u zoal rekening mee moet houden bij het kopen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De onkosten hangen af van de producent, de actieradius, de gemiddelde snelheid en extra’s zoals een drempelhulp en een stoelhoes. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn er al vanaf €505,00, de meest luxe uitvoeringen gaan al gauw richting de €7.800,00. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km8,5 km/u€800
Verbeterd325 km12 km/u€2000
Uitstekend460 km17 km/u€2900
Royaal475 km20 – 22 km/u€6.500
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Noordeinde
scootmobiel-kopen-noordeinde

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms kunt u via de WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of een PGB-budget toegewezen krijgen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Denk hierbij aan een regiotaxi, een rolstoel maar zeker ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Alkmaar. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Voor de scootmobiel uitleen WMO berekent het CAK €19,00 eigen bijdrage p/maand per huishouden.
 • U kunt zich aanmelden bij uw WMO adviseur. Hierna komt de WMO-consulent langs om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Alkmaar. U kunt even bellen (14072), men kan een mailtje sturen (wmo@alkmaar.nl), of bezoek het stadhuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Bezoek ook www.alkmaar.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina veel bruikbare informatie. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Op dat moment kunt u verschillende modellen uitproberen en ervaart u wat voor u belangrijk is. Rondom uw woonplaats Noordeinde kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht bekijkt u direct contactgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Noordeinde
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en kunt u geen winkel bezoeken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Meerdere aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Hieronder doorzoekt u uiteenlopende winkels die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: Expert op het gebied van PGB
 • Vegro: Partner van bijna alle zorgverzekeraars
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Meest verkochte modellen
Hierbij schetsen wij een overzicht met veel verkochte modellen inclusief een specificatie van het bereik, de snelheid (maximum) en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Ceres Deluxe 336 km12 km/u€ 2.495
Excel Entice 335 km12 km/u€ 3.715
Roma Marbella30 km6 km/u€ 1.750
Excel Travelux Nano10 km6 km/u€ 1.133
Tabel met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Noordeinde. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u echter voor een langere periode huren? In die situatie is de beste optie om een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Merken (leveranciers van medische hulpmiddelen in Noordeinde) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Bij veel aanbieders kunt u dit verlengen tot 5, 7 of wel 10 jaar. Sommige leveranciers werken met een omruilgarantie. Daarmee kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Daarom is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. claxon en geluidssignalen en accuspanning + conditie.

Is een tweedehands model geschikt?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de lage aanschafprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Daarnaast kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Mindere punten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als zorgdiscounter.com waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. U mag op een scoot rijden zonder bromfietscertificaat of rijbewijs. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Noordeinde leert u van alles over verkeerskennis en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan riskeert u een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,90 per maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een thuiszorginstelling of de regionale zorgwinkel Noordeinde.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig een praatje maken en rijd samen door de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie