Scootmobiel West-Graftdijk

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in West-Graftdijk? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij dit elektrische voertuig blijft u langer mobiel en kunt u weer doen waar u zin in heeft. Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Scootzorg.nl biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl vind u tips voor het kiezen van het juiste model en specifieke informatie rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten van een goed model, showrooms in de regio, de regels in het verkeer en rijlessen en cursussen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor ouderen en mensen met een beperking.
 • De voordelen: meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €800,00 tot wel €6.000,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In uw regio bezoekt u eenvoudig een winkel of showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Electric Mobility of Medema.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Gemiddelde kosten | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Alkmaar (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1486
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB tarief€15 – €21,65 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889xlsbf 4wd
Adviespunt in de buurtHarting-Bank

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in West-Graftdijk

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe achterhaal ik het type dat aansluit op mijn eisen en wensen? Onze tip: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en is het voor korte of lange afstanden? Als u dit helder hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in West-Graftdijk. Veel info vind u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €700,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €2125,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met veel comfort vind u al vanaf €3450.

Tips van de expert mei 2022

Wilt u graag wat hulp bij het kiezen van de beste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In onderstaande opsomming vindt u enkele belangrijke aandachtspunten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in West-Graftdijk kunt u eenvoudig meenemen in het openbaar vervoer en is handig als u weinig ruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is groter, rijdt een stuk comfortabeler en heeft een langer actieradius. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Ook geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een bocht doorrijdt of als u een drempel overgaat. Een scoot met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen net wat comfortabeler.

Hoe zit het met de actieradius?
De producten onderscheiden zich sterk wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of om de boodschappen te doen? Een bereik van 20 km is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? U kunt dan het beste kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximum snelheid
Wanneer u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben vaak ook meer vermogen / topsnelheid. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Luxueuze modellen hebben een uitstekende vering en een verstelbare stoel. Test een model uit voor een proefrit in West-Graftdijk om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen hebben te maken met de leverancier, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en aanvullende opties zoals achteruitkijkspiegels en een schootskleed. De gunstigste scooters zijn verkrijgbaar vanaf €500,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al snel tegen de €6.300,00. In de bijgaande tabel staat de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter311 km6 km/u€500
Prima325 km10 km/u€1800
Geavanceerd445 km17 – 18 km/u€3500
Eerste klas470 km20 km/u€7.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in West-Graftdijk
scootmobiel-kopen-west-graftdijk

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen dusdanig te helpen dat zij thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u middels deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en uiteraard ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Alkmaar. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit uw gemeente krijgt u een financiële compensatie waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • De aanvraag kunt u doen bij het WMO-loket. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • U kunt altijd tussentijds contact opnemen met WMO-loket gemeente Alkmaar. Zowel telefonisch (14072), door een e-mailtje te sturen (wmo@alkmaar.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). U kunt ook terecht op www.alkmaar.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden bieden wij nuttige informatie die u kunnen helpen. Uiteraard moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken zal u veel duidelijk verschaffen. Zodoende kan men een heleboel modellen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In en rondom West-Graftdijk zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst vind u de adresgegevens van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Harting-BankVolume 281446 WJPurmerend
Medipoint | EveanWaterlandplein 51441 RPPurmerend
Medipoint l CareynBrinklaan 78B1404 GLBussum
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


De thuisdemonstratie aanvragen in West-Graftdijk
Heeft u medische problemen en zit een bezoek aan de winkel er niet in? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende leveranciers verzorgen thuisdemonstraties door heel Nederland. Onderstaand bekijkt u een aantal bekende partijen die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Sta op stoel, elektrische rolstoel of scootmobiel aan huis

Overzicht met veel verkochte types
Hierna bieden wij een lijst met daarin populaire merken + modellen met daarbij het bereik, de max. snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889xlsbf 4wd37 km12 km/u€ 5.539
Strider Midi 4 Plus35 km12 km/u€ 3.999
Electric Mobility Rascal 388S32 km6 km/u€ 2.427
Pride Go Go ES10 km6 km/u€ 1.418
Tabel met populaire scoots mei 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in West-Graftdijk. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u er op uit met een scootmobiel. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om eens een showroom te bezoeken of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in West-Graftdijk) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Meerdere scootmobiel leveranciers hanteren een speciale omruilgarantie. Juist daardoor kunt u op uw gemak 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Gedegen onderhoud is ook essentieel. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te gaan voor een compleet onderhoudscontract. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. stuurinrichting/ uitlijning en de accu(lader).

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de lage prijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Evenzeer is er vaak geen levertijd. Wat minder is zijn krassen, deuken en technische problemen. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de actieradius van de accu te controleren. U kunt terecht op sites als speurders.nl waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. In professionele scootmobieltrainingen in West-Graftdijk leert u van alles over de huidige verkeersregels en uitleg over het gebruik van de scootmobiel. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: u mag gebruik maken van het voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel tijdens momenten dat u buiten rijdt in uw woonplaats, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan riskeert u een boete. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een goedkope WA-polis is er al vanaf €3,75 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Ga dan in gesprek met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel West-Graftdijk.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Noord-Holland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen toeren en tour door wijken zoals: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie