Scootmobiel Ruurlo

Wilt u een goede scootmobiel in Ruurlo? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben (mobiliteitsbeperking). Dankzij zo’n elektrische scooter bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer gemakkelijk naar vrienden. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Deze website ondersteunt u bij het gehele aankoopproces. Op Scootzorg.nl bieden wij een handig keuzeadvies en aanvullende info over o.a. PGB en WMO, de actuele prijzen, winkels in de buurt, verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

  • Een scootmobiel is een handig hulpmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
  • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
  • De prijzen fluctueren zo tussen de €600,00 en €5.000,00.
  • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Berkelland (https://www.gemeenteberkelland.nl).
  • In uw regio kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een RvS van Seenus of Medema.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Geschatte kosten | Een scootmobiel aanschaffen via de gemeente Berkelland (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7261
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€15 – €19,5 per uur
Populaire scootmobielQuingo Classic
Punt voor adviesSensire l Medipoint

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ruurlo

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er is een enorm assortiment met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Waar vind ik het model dat voldoet aan mijn wensen?Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en maak ik ook lange tochten? Als u hierover meer inzicht heeft verkregen kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ruurlo. De meeste informatie is online beschikbaar middels een brochure per post, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

  • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €670,00.
  • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km vind u al vanaf €2225,00.
  • Een sterk 4 wielen model met veel comfort koopt u al vanaf €3500.

Keuzeadvies april 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het zoeken van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In de box hieronder vindt u een aantal belangrijke criteria.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ruurlo kunt u eenvoudig meenemen in auto, bus of vliegtuig en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, rijdt een stuk comfortabeler en kan een stuk harder en langer rijden. Bedoeld voor intensief gebruik buiten.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en is wat kleiner. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Eveneens biedt een model met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dat ervaart u in bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De mobielen variëren sterk wanneer we kijken naar actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of een plaatselijk buurtgebouw? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
In het geval u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Grote vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Onthoud: wanneer u op de stoep rijdt geldt een max. snelheid van 6 km/uur.

Additioneel comfort
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Ruurlo en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U heeft net kunnen lezen waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De kostprijzen worden gebaseerd op de leverancier, het vermogen van de accu, hoe hard de scoot kan en accessoires zoals een extra accu & een krukhouder. De aantrekkelijkste modellen zijn verkrijgbaar vanaf €500,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €5.200,00. In de onderstaande tabel vind u de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget39 km7,5 km/u€700
Prima320 km10 – 12 km/u€1200
Geavanceerd445 km17 km/u€2700
Beste480 km21 km/u€7.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ruurlo
scootmobiel-kopen-ruurlo

Scootmobiel aanvragen gemeente Berkelland via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. In bepaalde situaties kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO omvat namelijk ook vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Op dat moment kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Berkelland. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het nadeel is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO betaalt u via de CAK €19 per maand als eigen bijdrage.
  • Aanmelden kan bij uw WMO adviseur. Daarna volgt een (telefonisch) gesprek om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Vervolgens hoort u of uw aanvraag is toegekend.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Berkelland. Bij vragen kunt u bellen (0545250250), door een e-mailtje te sturen (info@gemeenteberkelland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Marktstraat 1, 7271 AX, Borculo). Check ook eens www.gemeenteberkelland.nl voor extra informatie.
  • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om een passend model te vinden verzamelen wij hier nuttige informatie die u kunnen helpen. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit zorgt ervoor dat u een betere keuze kunt maken. Bij een winkel of showroom mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. In en rondom Ruurlo kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste scootmobiel. In deze tabel bekijkt u direct contactgegevens van enkele aanbieders, showrooms en zorginstellingen / uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Sensire l MedipointRaadhuisstraat 17251 AAVorden
Fysiotherapiepraktijk De Boer & De JongeNijverheidsstraat 87213 DBGorssel
Sensire l MedipointDen Elterweg 777207 AEZutphen
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Ruurlo
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. Hieronder ontdekt u populaire leveranciers die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
  • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
  • Quingo: Al meerdere keren scootmobiel van het jaar
  • Medipoint: Altijd een locatie in de buurt
  • Welzorg: Deze partij kan u helpen met een PGB
  • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
  • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Meest verkochte modellen
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een schema met modellen die veel verkocht worden inclusief een specificatie van het bereik, snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Quingo Classic37 km6,4 km/u€ 3.950
Pride Sonic 316 km6 km/u€ 1.060
Excel Navigator 450 km15 km/u€ 6.158
Shoprider 889SLBF32 km14 km/u€ 6.036
Schema met populaire modellen april 2024

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Ruurlo. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In die situatie is de beste optie om zelf een scoot te kopen of te gaan voor leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ruurlo) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Uiteraard kunt u deze garantie met enkele jaren verlengen. Een groeiend aantal fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit is een soort complete APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. bandenprofiel en de staat van de accu.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: tegen lage kosten heeft u een zeer kwalitatief model. Bovendien kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Wat minder is zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Ook komen accu-problemen soms voor. Kies altijd voor een gedegen proefrit om te zien hoe de conditie is. U kunt terecht op sites als 2dehands.be waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u onder de regeling van (gemotoriseerde) gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. U kunt wel gebruik maken van een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Ruurlo gaat u verder in op aspecten als de huidige verkeersregels en leert u bijvoorbeeld snelheid doseren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag rijden op voetpad, fietspad en de gewone weg. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg rijdt, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Een WA polis kost c.a. €4,30 p/maand. Een verzekerde scooter heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met fysieke problemen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het uitzoeken van een goed hulpmiddel draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan eens contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Ruurlo.

Wat is een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en vindt u het heerlijk om rond te cruisen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en maak tochtjes door wijken als: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie