Scootmobiel Stompetoren

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Stompetoren? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze speciale scooter geniet u van uw zelfstandigheid en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Scootzorg biedt praktische info bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg vind u een handig keuzeadvies en belangrijke info over onder andere hoe het zit met de WMO, kosten, winkels in de buurt, veiligheid in het verkeer en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een hoog zitcomfort.
 • De onkosten fluctueren zo tussen de €550,00 tot zo’n €4.750,00.
 • In enkele gevallen kunt u een scootmobiel (in bruikleen) krijgen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Shoprider en Afikim.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Alkmaar (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB vergoeding€15 – €21,65 per uur
Populaire scootmobielRvS van Seenus Mercurius 4 889SL
Regionaal adviespuntMedipoint l Evean

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Stompetoren

U wilt graag een nieuwe scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een model dat rijmt met mijn eisen en wensen? Gouden regel: bedenk eerst wat u nodig hebt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Stompetoren. Dit kan online aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of via een adviseur in de winkel.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €670,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 40 km actieradius koopt u al vanaf €1650,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit is er al vanaf €4950.

Hulp bij uw keuze mei 2022

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de scootmobiel die past bij uw situatie? Lees dan zeker even verder. In het volgende gedeelte bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Stompetoren kan probleemloos mee in auto, bus of vliegtuig en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor de korte ritjes naar bijv. de winkel. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en kan kortere bochten maken. U bent meer wendbaar. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dat ervaart u als u de bochten instuurt en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u hem alleen binnen gebruiken? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 15 kilometer is afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar shoppingcentra of een plaatselijk buurtgebouw? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Minimale snelheid
Op het moment dat u grote stukken rijdt, dan is het handig als de vaart er in zit. De instap-opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Verkeersregel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Extra comfort
Tijdens het rijden van een rit of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De high-end modellen beschikken over grote veringen en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Stompetoren en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u zoal rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De onkosten worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de gemiddelde snelheid en optionele extra’s zoals een rollatorhouder of een mandje. De gunstigste scooters zijn er al vanaf €500,00, de grote vaste scoots met veel opties kosten al snel €7.300,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Basis312 km8 km/u€650
Beter320 km10 km/u€1350
Goed440 km15 km/u€4000
Luxueus480 km22 km/u€6.750
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Stompetoren
scootmobiel-kopen-stompetoren

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Mogelijk kan men via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen maar ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? In dat geval kunt u hulp vragen bij de gemeente Alkmaar. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Steun in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Onthoud hierbij dat u niet zelf mag kiezen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U kunt een aanvraag indienen bij de WMO-balie. Daarna vind er een gesprek plaats om te inventariseren waar uw behoeftes liggen. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Vragen? Dat kan telefonisch (14072), e-mailen (wmo@alkmaar.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Ga ook eens naar www.alkmaar.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier relevante info en specificaties. Toch moet u het zelf ervaren. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Op dat moment kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. In de buurt van Stompetoren kunt u een afspraak maken bij verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel zijn de adresgegevens te vinden van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Stompetoren
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Landelijke aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de volgende opsomming vindt u uiteenlopende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Dankzij 5 wielen altijd stabiel op de weg
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Ook voor betaalbare tweedehands modellen

Meest verkochte modellen
Hierbij vindt u een overzicht met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
RvS van Seenus Mercurius 4 889SL40 km15 km/u€ 5.000
Freerider Mayfair 440 km7 km/u€ 3.381
Life and mobility Mezzo 435 km10 km/u€ 4.750
Excel Travelux Boost 317 km7 km/u€ 944
Overzicht met populaire modellen mei 2022

Bekijk de veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Stompetoren. Denk dan onder andere aan de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding mag u dan een dag(deel) gebruik maken van deze service. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Dan is het wellicht slimmer om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Stompetoren) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Doorgaans is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Sommige aanbieders van scootmobielen bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder zorgen een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is niet iets om op te besparen. Vandaar kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. magneetrem en blokkeer inrichting/vrijloop en de accuprestaties.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands model?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Minpunten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Rijd dus eerst even een flink rondje om de kracht van de accu te meten. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als marktplaats.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als scootmobielrijder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Wel kunt u kiezen voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Stompetoren worden onderwerpen behandeld alsde huidige verkeersregels en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u mag gebruik maken van het trottoir, fietspad, voetpad en de openbare weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,55 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Sommigen mensen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Bezoek dan een adviseur van een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Stompetoren.

Wat is precies een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Noord-Holland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Voorkom dat u vereenzaamt en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie