Scootmobiel Oudorp

Bent u op zoek naar een goede scootmobiel in Oudorp? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door middel van dit elektrische vervoersmiddel blijft u langer mobiel en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Alleen, welke scootmobiel moet ik kiezen? Scootzorg.nl biedt praktische info bij het gehele aankoopproces. Via onze vergelijker bekijkt u een handig keuzeadvies en specifieke informatie rondom WMO (eigen bijdrage), de huidige prijzen, enkele populaire leveranciers, verkeersregels en scootmobieltraining.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoog zitcomfort.
 • De prijzen variëren tussen €700,00 tot wel €5.750,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Shoprider en DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Prijzen (mei 2022) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Alkmaar (WMO) | Winkels en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1829
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB uurtarief€15 – €21,65 per uur
Populaire scootmobielAfikim Sportster SE
AdviespuntMedipoint l Evean

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Oudorp

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Met welke keuzes moet u dan rekening houden? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een product dat voldoet aan mijn wensen?Ons advies: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Oudorp. Dit kan via internet door middel van een brochure, een thuisdemo of door een showroom te bezoeken.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel kost u rond de €580,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius begint zo rond de €1600,00.
 • Een sterk 4 wielen model en een grote accu voor grote afstanden vind u al vanaf €4800.

Keuzeadvies mei 2022

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Ons team wil u graag te woord staan. In het volgende gedeelte bekijkt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Oudorp kunt u eenvoudig meenemen in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Licht, wendbaar, geschikt voor in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel stuurt licht en heeft een kleinere draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Evenzeer beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius heb ik nodig?
De verschillende uitvoeringen wisselen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Vind het gebruik hoofdzakelijk binnen plaats? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar omliggende dorpen of om lekker uit te waaien? Overweeg dan eens te kijken naar een actieradius van minimaal 50 kilometer.

De maximum snelheid
Wanneer u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een grotere accu kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Let op: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. De premium scoots hebben grote veringen en een luxe zitting. Boek een proefrit in Oudorp en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De kostprijzen worden gebaseerd op het merk, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een oprijplaat & een scootmobieltas. De instap-modellen zijn er al vanaf €510,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al snel tegen de €7.600,00. In de tabel hieronder treft u de gemiddelde prijs van veel verkochte modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap38 km6,5 km/u€750
Prima315 – 20 km11 km/u€1350
Uitstekend445 km15 – 17 km/u€3600
Topper485 km22 km/u€7.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Oudorp
scootmobiel-kopen-oudorp

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een model in bruikleen krijgen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een elektrische rolstoel, taxi en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en participeren in de maatschappij? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Alkmaar. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelf een scoot kunt aanschaffen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Onthoud hierbij dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor het lenen van een scootmobiel via de WMO rekent men een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Kort daarna plannen ze een kort gesprek in om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Afsluitend weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Hiervoor kunt u ook even bellen (14072), men kan een mailtje sturen (wmo@alkmaar.nl), of bezoek het stadhuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Bezoek ook www.alkmaar.nl voor meer info.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Ervaar het gemak tijdens een proefrit bij een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Maar uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis biedt in dat geval uitkomst. Op dat moment krijgt u rustig de tijd om verschillende uitvoeringen te proberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom Oudorp zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van showrooms, winkels en thuiszorginstellingen + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Oudorp
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Verschillende aanbieders kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de opsomming hierna treft u uiteenlopende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Alleen topmerken
 • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Hulpmiddelen lenen, huren of kopen
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Verschillende modellen van erkende merken

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna schetsen wij een lijst met daarin succesvolle merken en modellen met specifiek de actieradius, snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Afikim Sportster SE45 km15 km/u€ 8.380
Afikim Breeze S345 km15 km/u€ 5.195
Shoprider 888ix26 km9 km/u€ 4.469
Pride Go-Go Elite Traveller 316 km7 km/u€ 949
Tabel met populaire scoots mei 2022

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Oudorp. Dit wordt o.a. gedaan door speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een klein bedrag kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? In die situatie is het alternatief om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Zit het onderhoud inbegrepen in de prijs?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Oudorp) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Een groeiend aantal scootmobiel leveranciers werken met een omruilgarantie. Zodoende kan u gerust 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Regelmatig een onderhoudsbeurt is ook essentieel. Daarom is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. Belangrijke punten zijn o.a. stuurkolom afstelling en de accuprestaties.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands model?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het positieve aspect van een goede occasion is de kostprijs: voor een laag tarief koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Mindere punten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Er zijn genoeg digitale platformen zoals tweedehands.net waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. Bij zo’n scootmobieltraining in Oudorp komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en en leert u veilig sturen. Het uitgangspunt van de regels in het verkeer zijn: als bestuurder mag u rijden op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Het is belangrijk om zoveel mogelijk rechts te blijven rijden en geef altijd duidelijk richting aan. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u in de buitenlucht rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €3,50 per maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en is geschikt voor intensief gebruik. Komt u er niet uit? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Oudorp.

Wat is een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Een scootmobielvereniging maakt dit mogelijk. In veel gebieden (ook in de provincie Noord-Holland) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie