Scootmobiel Zuidschermer

Zoekt u een goede scootmobiel in Zuidschermer? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze slimme scooter met 3 of 4 wielen staat u weer midden in het leven en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Onze specialist biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg.nl vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, de kosten van een goed model, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en rijvaardigheidscursussen.

 • Een scootmobiel is een zeer handig vervoersmiddel voor mensen die minder valide zijn of een beperkte mobiliteit hebben.
 • Meest gehoorde voordelen: meer onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €550,00 tot wel €5.500,00.
 • Mogelijk kunt u zelfs een scootmobiel toegewezen krijgen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Electric Mobility en Handicare.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (mei 2022) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Alkmaar (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1846
WMO Beslissingstermijn16 weken
PGB tarieven€15 – €21,65 per uur
Veel gekozen merkShoprider 889 XLSBN
Adviespunt in de buurtMedipoint l Evean

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Zuidschermer

U wilt een scootmobiel aanschaffen. Echter, waar baseert u de keuze op? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe vind ik een model dat aansluit op mijn situatie? Beginpunt: bedenk eerst wat u nodig hebt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, is het voor dagelijks gebruik, en gebruik ik het voor korte- of lange ritjes? Zodra dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Zuidschermer. Alle belangrijke info leest u online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €550,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €1975,00.
 • Een stevige 4-wieler met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3650.

Tips van de expert mei 2022

Kunt u wat hulp gebruiken bij het aanschaffen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand vindt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Zuidschermer neemt u moeiteloos mee in het OV of in de auto en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Handig voor in huis en voor korte ritten naar het winkelcentrum. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel rijdt lichter en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk manoeuvreren. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Ook heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en rijdt wat veiliger. Dat ervaart u wanneer u een bocht maakt of op hobbelige weggetjes. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke actieradius heb ik nodig?
De scoots onderscheiden zich sterk als we inzoomen op de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is ruim voldoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het centrum of komt u graag in de natuur? In dat geval adviseren wij te kiezen voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De snelheid van de scootmobiel
In het geval u de scoot veel gaat gebruiken, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.Robuuste vaste modellen kunnen snelheden behalen van wel 27 km/uur. De wat grotere en sterkere accu’s hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: als u op de stoep rijdt mag u niet harder dan 6 km/uur.

Comfort en extra’s
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. Duurdere modellen bieden een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Zuidschermer om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. het merk, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een extra lader of een wikkeldeken. De gunstigste voertuigen kunt u al vinden vanaf €510,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €6.200,00. In de onderstaande tabel vergelijkt u de gemiddelde prijs van een aantal modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel314 km8 km/u€500
Goed320 – 25 km11 km/u€1300
Uitmuntend450 km16 km/u€3700
Luxe480 km+20 – 22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Zuidschermer
scootmobiel-kopen-zuidschermer

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Mogelijk kunt u d.m.v. de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere de regiotaxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u ziek en wilt u graag in uw huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u aankloppen bij de gemeente Alkmaar. Gemeenten kunnen daar op verschillende manieren bij ondersteunen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Onthoud hierbij dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U dient uw aanvraag in bij uw WMO adviseur. Hierna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Vervolgens zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Dit kan telefonisch (14072), door een e-mailtje te sturen (wmo@alkmaar.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). U kunt ook terecht op www.alkmaar.nl voor extra informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden bekijkt u op deze website veel nuttige informatie en kooptips. Toch is een live ervaring ook belangrijk. Een gratis proefrit maken bij een winkel of aan huis zal u veel duidelijk verschaffen. Daar kunt u verschillende modellen uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Zuidschermer zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder treft u de adresgegevens van verschillende aanbieders, winkels en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


De thuisdemonstratie aanvragen in Zuidschermer
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere leveranciers verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. Onderstaand vergelijkt u meerdere organisaties waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Bekend van televisie
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Veilig online betalen in de shop
 • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Populaire uitvoeringen en opties
In het volgende hoofdstuk bekijkt u een lijst met daarin bekende modellen en merken met daarachter de gemiddelde actieradius, de max. snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider 889 XLSBN50 km15 km/u€ 1.950
RvS van Seenus CTM 83845 km15 km/u€ 7.226
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Freerider Ascot 418 km7 km/u€ 1.495
Overzicht met populaire modellen mei 2022

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Zuidschermer. Dat doet men o.a. via een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Voor deze mensen is het alternatief om zelf een scoot te kopen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Zuidschermer) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Meestal is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende fabrikanten bieden ook omruilgarantie. Dan kan u op uw gemak een bepaald type testen. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Om die reden is het verstandig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. Men let daarbij met name op de remmen en de accu.

Is het handig om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Het grote voordeel van een occasion is de aantrekkelijke prijs: ook met beperkte financiële middelen is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Nadelen zijn krassen, deuken en technische problemen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn verschillende online platformen als scoot.nu waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Moet ik een rijbewijs hebben?
Als scootmobielrijder volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U kunt wel investeren in theorieles en rijvaardigheidscursussen voor de praktijk. Gedurende deze scootmobieltraining in Zuidschermer leert u van alles over verkeerstheorie en en leert u veilig manoeuvreren en sturen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en zorg voor goede verlichting. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in situaties dat u op de openbare weg rijdt, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt u heel veilig, er kan er toch schade worden veroorzaakt. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. WA-verzekeringen zijn er vanaf €5,00 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen die merken dat hun mobiliteit afneemt overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Is het nog niet duidelijk? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Zuidschermer.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Lekker samen op pad en ervaar het plezier van rijden in de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie