Scootmobiel Grootschermer

Op zoek naar een goede scootmobiel in Grootschermer? Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven voertuig en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Door een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer zeker en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Onze expert helpt u bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Via Scootzorg.nl bekijkt u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals WMO (eigen bijdrage), de gemiddelde kosten, thuisdemo’s, de verschillende regels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Voordelen: u bent mobieler en onafhankelijk en het is gemakkelijk te besturen.
 • De onkosten variëren tussen €550,00 & €6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 • In en rondom uw woonplaats kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar u zelf eens een scooter kunt ervaren van een merk zoals Meyra of DKCity.

Snelkoppelingen: Goedkope scootmobiel kopen | Criteria waar u op moet letten (advies) | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Alkmaar (WMO) | Regionale winkels | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1843
WMO Beslissingstermijn16 weken
Maximale pgb vergoedingen€15 – €21,65 per uur
Populair merkStrider Maxi 4
Punt voor adviesMedipoint l Evean

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Grootschermer

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er is tegenwoordig een gigantisch aanbod met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Waar vind ik het model dat in lijn is met mijn wensen?Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en ga ik dan lange of korte stukken rijden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Grootschermer. Dit kan via internet door middel van een brochure, een thuisdemo of via adviseurs in de showroom.

 • Een instap opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €730,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik van zo’n 40 km koopt u al vanaf €2425,00.
 • Een stevige 4-wieler met een comfortabele zit begint zo rond de €4850.

Onze kooptips mei 2022

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij helpen u graag snel verder. Onderstaand treft u de belangrijkste zaken waar u op moet letten.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Grootschermer kan gemakkelijk mee in de auto of trein en zal niet in de weg staan in uw woning. Handig voor in huis en voor ritten naar het wijkcentrum of winkels. De vaste scootmobiel is stevig, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een veel groter bereik. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een zeer gunstige draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit merkt u bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Tevens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting als u de bochten instuurt en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere topsnelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich aanzienlijk als het gaat om actieradius. Dit slaat op de maximale te rijden afstand in KM op één accu. Rijdt u alleen in huis? Of voor hele korte ritjes buitenshuis? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan voldoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar het centrum of naar het park? Kijk dan naar modellen met een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De budget opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De wat stabielere vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met een grote accu hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op de stoep mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort en extra opties
Wanneer u dagelijks de scoot gebruikt of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De premium scoots verschaffen een uitstekende vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Grootschermer en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De aanschafprijzen worden gebaseerd op het merk, de actieradius, de topsnelheid en extra’s zoals een autolift of een krukhouder. De voordeligste scoots starten bij €550,00, de meest luxe uitvoeringen lopen al gauw op tot €7.900,00. In de tabel hieronder bieden wij de huidige prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget38 km8 km/u€650
Beter315 – 25 km11 km/u€1950
Uitmuntend455 km17 km/u€3700
Luxueus480 km22 km/u€8.250
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Grootschermer
scootmobiel-kopen-grootschermer

Scootmobiel aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u middels deze WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. U kunt dan denken aan een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u een beroep doen op uw gemeente Alkmaar. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): vanuit de gemeente ontvangt u een bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u kunt gebruik maken van een leen-scootmobiel. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt een aanvraag indienen bij uw WMO adviseur. Hierna plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken/maanden ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Voor extra info of advies kunt u terecht bij WMO-loket gemeente Alkmaar. Bij vragen kunt u bellen (14072), per mail (wmo@alkmaar.nl), of bezoek het stadhuis (Mallegatsplein 10, 1815 AG, Alkmaar). Zie ook www.alkmaar.nl voor extra informatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 16 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot bieden wij een uitgebreid keuzeadvies. Alleen, uiteindelijk geeft een testrit een compleet beeld. Een 100% gratis proefrit is dan de juiste oplossing. Op dat moment mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en zal het maken van een keuze een stuk gemakkelijker worden. Rondom uw woonplaats Grootschermer zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het kopen van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel treft u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l EveanFrederik Hendriklaan 31814 JMAlkmaar
OmringSchoonoordsingel 441791 EMDen Burg
OmringBaljuwstraat 71785 SBDen Helder
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Grootschermer
Heeft u medische problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Erkende leveranciers rijden het hele land door voor thuisdemonstraties. In de opsomming hierna doorzoekt u populaire winkels die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
 • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
 • Quingo: De meest veilige scootmobiel
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Gratis advies op maat
 • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
 • Totalezorgwinkel.nl: Ruim assortiment (tweedehands) scootmobielen

Overzicht met veel verkochte types
In de paragraaf hierna vindt u een tabel met veel verkochte modellen met daarbij het bereik, snelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Maxi 449 km15 km/u€ 4.999
Sterling Elite XS Compact45 km15 km/u€ 7.005
Drive Envoy 625 km10 km/u€ 1.250
Mango Cat 318 km7 km/u€ 1.399
Overzicht met populaire voertuigen mei 2022

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, u kunt ook kiezen om een scootmobiel te huren in Grootschermer. Doe dat bijv. bij bijvoorbeeld Medipoint, Vegro of een andere zorgwinkel. Een alternatief is de scootmobielpool. Tegen betaling van een klein bedrag kunt u er op uit met een scootmobiel. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In die situatie is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of de mogelijkheden van leasen te onderzoeken.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Grootschermer) bieden standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Juist daardoor kan u zorgeloos 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Vandaar is het handig om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Belangrijke punten zijn o.a. verlichting + richtingaanwijzer en het accuvermogen.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er rijden inmiddels flink wat scootmobiels rond in Nederland. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij is er geen sprake van een lange levertijd. Wat minder is zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook het vermogen van de accu zal minder zijn. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de kracht van de accu te meten. Er zijn veel online platformen zoals 2dehands.be waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als scootmobielrijder hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Voor het besturen van dit voertuig heb je dus geen rijbewijs of bromfietscertificaat nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en trainingen. In professionele scootmobieltrainingen in Grootschermer behandeld u zaken zoals de huidige verkeersregels en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u deelneemt aan het verkeer op de openbare weg, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u rond zonder verzekering? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €3,65 p/maand. Een verzekerd motorrijtuig kunt u herkennen aan het gele verzekeringsplaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Een rollator of elektrische rolstoel is soms voldoende voor korte afstanden. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan veel meer aan en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Komt u er niet uit? Bezoek dan een adviseur van een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Grootschermer.

Hoe kan ik me aansluiten bij een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en geniet u van het maken van tochtjes? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (ook in de provincie Noord-Holland) zijn zulke initiatieven te vinden. Voorkom dat u vereenzaamt en rijd samen door de wijken: Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.

Plaats een reactie