Scootmobiel Hoeksche Waard

Heeft u behoefte aan een goede scootmobiel in Hoeksche Waard? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). D.m.v. zo’n elektrische 3- of 4 wieler behoud u uw mobiliteit en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Deze website helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina vind u een compleet keuzeadvies en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de kosten van een goed model, showrooms in de regio, waar u op moet letten in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

 • De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen, chronisch zieken of mensen met een beperking.
 • De meest genoemde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is eenvoudig te besturen.
 • De kosten wisselen sterk tussen €800,00 en €5.000,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 • In de regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u eens een proefrit kunt maken op bijvoorbeeld een Electric Mobility of Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (januari 2021) | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Hoeksche Waard (WMO) | Regionale winkels | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3262
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€16,50 – €21,00 per uur
Veel gekozen scootmobielKymco Maxi XLS
AdviespuntMango

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hoeksche Waard

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn behoeften? Gouden regel: bedenk eens hoe u het wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, gebruik ik het dagelijks, en hoeveel kilometers ga ik maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hoeksche Waard. Dit kan online aan de hand van brochures, een handige thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €930,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 40 km actieradius is er al vanaf €2200,00.
 • Een stevige 4-wieler met een actieradius van 60 km schaft u al aan vanaf c.a. €4400.

Hulp bij uw keuze januari 2021

Wilt u wat meer inhoudelijke details voor het kiezen van de scootmobiel die past bij uw situatie? Wij helpen u graag snel verder. In onderstaande opsomming omschrijven wij belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hoeksche Waard neemt u moeiteloos mee in het vliegtuig of OV en kunt u eenvoudig kwijt in een klein schuurtje. Het is wendbaar en licht, bedoeld voor gebruik binnen en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stevig, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers afleggen. Een uitstekend model voor buitengebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is steviger en geeft een veilig gevoel. Dit is merkbaar in de bochten en op een oneffen terrein. Een model met vier wielen haalt een hogere snelheid en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De producten onderscheiden zich fors als we kijken naar de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een actieradius van 10 – 20 km is dan afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of naar het park? Dan adviseren wij een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximale snelheid
Mocht het zo zijn dat u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Onthoud: als u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Als u elke dag lange ritten maakt en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De luxere modellen verschaffen een uitstekende vering en een luxe stoel (in hoogte verstelbaar). Boek een proefrit in Hoeksche Waard en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte waar u naar moet kijken wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De onkosten hebben te maken met de leverancier, de accucapaciteit, de snelheid en optionele extra’s zoals een zuurstoffleshouder + een een afdekhoes. De voordeligste scoots beginnen bij €525,00, de grote vaste scoots met veel opties lopen al gauw op tot €5.500,00. In deze tabel staat de adviesprijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7 km/u€750
Goed320 km12 km/u€1650
Geavanceerd440 km17 – 18 km/u€2800
Luxueus480 km20 km/u€8.500
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hoeksche Waard
scootmobiel-kopen-hoeksche-waard

Scootmobiel aanvragen gemeente Hoeksche Waard via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan de regiotaxi, een rolstoel en daarnaast een eigen scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en participeren in de maatschappij? In die situaties kunt u een beroep doen op uw gemeente Hoeksche Waard. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • De aanvraag kunt u doen bij de WMO specialist van de gemeente. Daarna komt de WMO-consulent langs om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Afsluitend zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Hoeksche Waard. U kunt even bellen (140186), mailen (contactwmo@gemeentehw.nl), of bezoek het gemeentehuis (Sportlaan 22, 3299 XG, Maasdam). Check ook eens www.gemeentehw.nl voor actuele informatie.
 • De beslissingstermijn ligt hier ongeveer op 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk showrooms en winkels en maak een proefrit

Om een passend model te vinden treft u op deze pagina uiteenlopende belangrijke info. Maar onderaan de streep moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit met advies op maat zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Hoeksche Waard kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het vinden van de beste scootmobiel. In de onderstaande tabel vind u de adresgegevens van winkels, showrooms en zorgverleners en WMO-uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
MangoSeggelant-Oost 83237 MHBrielle
Scootmobiel aan huisStephensonweg 13225 LWHellevoetsluis
Careyn BernissesteynCareyn Bernissesteyn Driesprong 13214 DAZuidland
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hoeksche Waard
Heeft u fysieke problemen en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? In dat geval kunt u kiezen voor een thuisdemo. Verschillende aanbieders bieden een extra service: de thuisdemonstratie. Onderstaand bekijkt u uiteenlopende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Een scootmobiel voor elke situatie
 • Mango: Ook occasions in de verkoop
 • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
 • Medipoint: Een eigen ledenvereniging
 • Welzorg: Breed aanbod voor elk budget
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Veel gekozen uitvoeringen
Hierna treft u een lijstje met bekende modellen en merken met specifiek de actieradius, de snelheid van het model en een gemiddelde prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Maxi XLS35 km13 km/u€ 2.413
Pride Lunetta 1232 km12 km/u€ 3.200
Practicomfort Beaufort 415 km7 km/u€ 1.295
Quingo Air215 km6 km/u€ 2.550
Tabel met populaire modellen januari 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Hoeksche Waard. Dit kunt u doen bij speciaalzaken of verhuurwinkel van zorghulpmiddelen. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Op dat moment is het verstandig om zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hoeksche Waard) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Steeds vaker is het mogelijk om dit uit te breiden tot wel 10 jaar. Verschillende leveranciers geeft de keuze voor een omruilgarantie. Zodoende kan u zorgeloos enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Hiervoor kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De expert bekijkt onder andere afstelling spiegels en de accuprestaties.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het positieve aspect van een goede occasion is de investering (kosten): ook met beperkte financiële middelen koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Evenzeer is er geen sprake van een lange levertijd. Mindere punten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals uwzorgshop.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als voertuig bestuurder valt u onder de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. U bent vrij om te gaan naar rijvaardigheidscursussen en trainingen. Binnen deze scootmobieltraining in Hoeksche Waard leert u van alles over verkeerskennis en praktische tips om veilig te rijden. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts aan en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn uiteraard niet toegestaan.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook als u hem uitsluitend binnen gebruikt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, er kan er altijd iets gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Neemt u onverzekerd deel aan het verkeer? Dan kunt u een flinke boete krijgen (€280). Bovendien is eventuele schade niet verzekerd. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €4,10 per maand. Een verzekerde scoot heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Met name ouderen kunnen ondersteuning krijgen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Heeft u nog vragen? Neem contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Hoeksche Waard.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en vind u het leuk om er uit te trekken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (met name ook in de provincie Zuid-Holland) zijn deze verenigingen actief. Gezellig een praatje maken en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie