Scootmobiel Alem

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Alem? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker biedt praktische info bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Via onze vergelijker vind u tips voor het kiezen van het juiste model en aanvullende info over o.a. WMO en PGB, de geschatte prijzen, enkele populaire leveranciers, de verschillende regels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van veiligheid.
 • De onkosten variëren tussen €500,00 oplopend tot 4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Invacare of EV-Tec.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Kosten (maart 2021) | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Maasdriel (WMO) | Winkels en thuisdemonstraties | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5335
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,2 – €20,39 per uur
Aantrekkelijke scootmobielKymco Super 4
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Alem

U bent zich aan het oriënteren op een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat past bijmijn wensen?Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Zoek ik een type voor binnen- of buitengebruik, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en hoeveel kilometers ga ik maken? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kunt u veel beter zoeken naar een goedkope scootmobiel in Alem. Veel info vind u online door een brochure aan te vragen, een handige thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel begint zo rond de €710,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en 40 km actieradius schaft u al aan vanaf c.a. €2475,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met goede vering en zitting begint zo rond de €4750.

Hulp bij uw keuze maart 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het uitzoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. Onderstaand treft u belangrijke aspecten voor het aankoopproces.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Alem kan gemakkelijk mee in het vliegtuig of OV en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Een wendbaar en licht model voor in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stabiel, rijdt een stuk comfortabeler en kan langer en harder rijden. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Eveneens verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is wat sterker/stabieler en zal wat veiliger aanvoelen. Dit komt tot uiting als u een scherpe bocht maakt en op minder slechte wegen. Een scooter met 4 wielen kan doorgaans wat harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De modellen wisselen behoorlijk op het gebied van actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een bereik van 15 kilometer is afdoende. Gebruikt u de scooter voor lange ritjes naar shoppingcentra of naar het park? In die situaties kiest u voor een 85 Ah accu (50 – 55 km).

De maximale snelheid
Op het moment dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Simpele opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoot met meerdere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: als u op het trottoir rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra’s
Als u vaak lange ritten maakt of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De premium scoots worden gekenmerkt door een uniek veringssysteem en een multifunctionele stoel. Ga direct proefrijden in Alem en ervaar zelf de verschillende opties.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

U weet nu wat belangrijke aspecten zijn wanneer u een nieuwe of gebruikte scootmobiel gaat kopen. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen komen tot stand a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een autolift & een wikkeldeken. De voordeligste scooters zijn er al vanaf €545,00, de meest luxe modellen met alle opties lopen al gauw op tot €7.000,00. In het overzicht hieronder vind u de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget313 km7,5 km/u€600
Beter325 km11 km/u€1300
Geavanceerd455 km15 km/u€2600
Topper475 km +22 km/u€8.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Alem
scootmobiel-kopen-alem

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-budget toegewezen krijgen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en niet te vergeten de scootmobiel. Bent u slecht ter been maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u actief blijven in de maatschappij? In deze gevallen kunt u een beroep doen op uw gemeente Maasdriel. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Zorg in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Houd er rekening mee dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij de WMO-balie. Hierna wordt er een gesprek gepland om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Binnen een aantal weken krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Maasdriel. Dit kan telefonisch (140418), als per mail (info@maasdriel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). Bekijk ook www.maasdriel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Maak een proefrit in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen vindt u op deze website een uitgebreid keuzeadvies. Maar uiteindelijk moet u gewoon in het echt ervaren hoe het werkt. Kies voor een gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Zodoende kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. Rondom uw woonplaats Alem zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming bekijkt u de adresgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Alem
Bent u slecht ter been en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Gelukkig kan het ook bij u thuis. Meerdere leveranciers bieden een extra service: de thuisdemonstratie. In de volgende lijst treft u de meest bekende merken die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Gratis thuisdemonstratie en advies
 • Quingo: Erg veilig (omvallen kan niet meer)
 • Medipoint: Aantrekkelijk scootmobiel onderhoudscontract
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Wat zijn populaire modellen?
Hierna schetsen wij een opsomming met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, snelheid en een verwachte verkoopprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Super 432 km6 km/u€ 2.948
Molenaar AvantGarde Plus 420 km7 km/u€ 2.390
Pride Cyclone 16 345 km15 km/u€ 4.491
Practicomfort MobiGo UL838 km12 km/u€ 3.500
Overzicht met populaire scoots maart 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Alem. Dit kunt u doen bij een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Waar steeds meer senioren gebruik van maken is de scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan u tijdelijk voor enkele uren een voertuig gebruiken. Bent u volledig afhankelijk van een scoot? Op dat moment is het wellicht slimmer om zelf een scoot te kopen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Fabrikanten (leveranciers van medische hulpmiddelen in Alem) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Dikwijls is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Diverse leveranciers bieden ook omruilgarantie. Dan kunt u zonder verplichtingen 1 of 2 weken een bepaald type proberen. Een onderhoudsplan is tegen noodzakelijk. Hiervoor kan u ervoor kiezen om meteen een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK en voorkomt dat er veiligheidsproblemen ontstaan. De monteur onderzoekt o.a. claxon en geluidssignalen en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Er zijn tegenwoordig veel mensen die rijden op een scootmobiel. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de lage prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Daarnaast heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals dezorgoutlet.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is een rijbewijs nodig?
Als eigenaar van een scootmobiel hebt u te maken met wet- en regelgeving zoals die geldt voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Tijdens deze scootmobieltraining in Alem komen thema’s aan bod als de huidige verkeersregels en is er vaak een behendigheidsparcours. De regels in het verkeer zijn niet complex: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd rechts en geef altijd duidelijk richting aan. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Het verzekeren hiervan is altijd verplicht (zowel in de gevallen dat u op de openbare weg gaat rijden, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Mocht u onverzekerd schade rijden, dan wordt dit dus niet gedekt. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,60 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Zijn rollators of rolstoelen voor mij geschikt?
Mensen met een afnemende mobiliteit hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanvragen van betrouwbare hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een rollator of elektrische rolstoel is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Alem.

Een scootmobielclub, wat is dat?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om lekker rond te rijden? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. In veel gebieden (met name ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Lekker samen op pad en verken samen de wijken als: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

Plaats een reactie