Scootmobiel Velddriel

Wilt u een goede scootmobiel in Velddriel? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze handige scooter blijft u langer zelfstandig en kunt u weer op eigen houtje de deur uit. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze website treft u nuttige keuzetips en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), de huidige prijzen, een proefrit maken, de verschillende regels en reparatie/onderhoud.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De voordelen: u voelt zich veel zekerder en een hoge mate van veiligheid.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €500,00 & €6.250,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Meyra of DKCity.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Actuele kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Maasdriel (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5334
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,2 – €20,39 per uur
Veel gekozen scootmobielElectric Mobility Rascal 388S
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Velddriel

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een product dat past bijmijn behoeften? Advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit helder hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Velddriel. Alle belangrijke info leest u online d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel schaft u al aan vanaf c.a. €670,00.
 • Een standaard model met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €1525,00.
 • Een stevige 4-wieler met een flinke accu schaft u al aan vanaf c.a. €4350.

Tips van de expert maart 2021

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de box hieronder omschrijven wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Verschil inklapbare en vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Velddriel is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en bergt u in huis snel en eenvoudig op. In eerste instantie geschikt voor gebruik in huis en voor korte ritjes rondom huis. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een hogere actieradius en snelheid. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. Hij is eenvoudig te besturen. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Tevens beschikt zo’n model met 3 wielen over meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is wat groter/steviger en geeft u een veilige rijervaring. Dit merkt u vooral als u een bocht doorrijdt en tijdens het op- en afrijden van een stoep. De variant met 4 wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Welke actieradius moet ik minimaal hebben?
De scoots verschillen enorm wanneer we kijken naar actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een actieradius van 10 – 15 kilometer is dan afdoende. Gaat u echter ook langere tochten maken naar de stad of komt u graag in de natuur? In die situaties kiest u voor een minimale accu van 85 Ah.

Snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan wilt u dit vast ook doen op een goede snelheid. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De luxe vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort en extra opties
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) dan moet u het aspect comfort niet onderschatten. Luxueuze modellen verschaffen een uitstekende vering en een luxe zitting. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Velddriel en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U bent nu op de hoogte wat de onmisbare onderwerpen zijn als u een scootmobiel gaat kopen. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De aanschafprijzen hangen af van het merk, de actieradius, de topsnelheid en randproducten als een drempelhulp & een windscherm. De voordeligste scoots kunt u al vinden vanaf €540,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €7.000,00. In deze tabel bieden wij de geschatte prijs van een paar types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Eenvoudig311 km7,5 km/u€550
Verbeterd320 – 25 km10 km/u€1850
Goed455 km16 km/u€3200
Professioneel470 km22 km/u€7.750
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Velddriel
scootmobiel-kopen-velddriel

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen die niet alles zelf kunnen. Onder bepaalde voorwaarden kan men via de WMO een scoot tijdelijk in gebruik nemen via het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO heeft speciale vervoersvoorzieningen. Voorbeelden hiervan zijn een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Juist nu kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Maasdriel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Zorg in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Het is goed om te weten dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men €19 per maand als eigen bijdrage.
 • Aanmelden kan bij de WMO-afdeling. Hierna volgt een (telefonische) afspraak om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Na een aantal weken zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Maasdriel. Dit kan telefonisch (140418), u kunt een e-mail sturen (info@maasdriel.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). Bezoek ook www.maasdriel.nl voor achtergrondinformatie.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Vind het ideale model in een showroom of winkel

Om tot een goede keuze te komen bekijkt u op deze website informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit maken maakt een en andere verder inzichtelijk. Daar kunnen diverse modellen worden getest en kunt u direct vragen stellen aan de adviseur. In en rondom Velddriel zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het schema hieronder bekijkt u direct contactgegevens van winkels, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Velddriel
Heeft u fysieke problemen en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Erkende aanbieders hebben een speciaal team voor thuisdemonstraties. Onderstaand vergelijkt u uiteenlopende winkels die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Ervaren, gecertificeerde monteurs bij u in de buurt
 • Mango: Tot 33% korting op uw aankoop
 • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
 • Medipoint: Zowel budget als luxe modellen
 • Welzorg: Ruim aanbod scootmobielen, rollators en rolstoelen
 • Vegro: Specialist voor langer thuiswonen
 • Totalezorgwinkel.nl: Komt met 3 scootmobielen bij u thuis

Veel verkochte modellen
In de paragraaf hierna bekijkt u een tabel met types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de hoogst haalbare snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 388S32 km6 km/u€ 2.427
Sterling Pearl24 km6 km/u€ 1.601
Vermeiren Mercurius 345 km15 km/u€ 3.490
Practicomfort Polka 440 km12 km/u€ 5.000
Overzicht met populaire modellen maart 2021

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Behoort een scootmobiel huren tot de mogelijkheden?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Velddriel. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan raden we zeker aan zelf een scoot te kopen of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Velddriel) leveren twee jaar garantie op de aankoop. Natuurlijk is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Verschillende aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Juist daardoor kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. De scootmobiel in onderhoud brengen is geen overbodige luxe. Daarom kan u ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij uw product goed wordt nagekeken. Men let daarbij met name op verlichting + richtingaanwijzer en de conditie van de accu.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. De populariteit van de occasion zit ‘m in de lage aanschafprijs: tegen een lage prijs een kwalitatief product aanschaffen. Evenzeer heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn sporen van het gebruik en een versleten zitvlak. Daarnaast zal de actieradius verslechterd zijn. Maak een lange proefrit om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals 2dehands.be waar u prima gebruikte modellen kunt vinden.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als voertuig bestuurder heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Het halen van een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet noodzakelijk. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in Velddriel behandeld u zaken zoals verkeersregels en het juist bedienen van de scoot. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Houd rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Vermijd altijd regionale wegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
De scootmobiel wordt gezien als motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, en tevens voor al het gebruik binnen). Hoewel u niet hard gaat, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. U kunt kiezen uit WA en All-risk. De uitgebreide all-risk verzekering dekt alle schade (ook aan uw voertuig). WA-verzekeringen zijn er vanaf €4,80 per maand. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. De elektrische rolstoel of rollator is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. De opvouwbare scootmobiel is luxer en is handig als u grote afstanden aflegt. Weet u het nog niet? Ga dan in gesprek met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Velddriel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) zijn dergelijke clubs te vinden. Geniet van het sociale contact en rijd samen door de wijken: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

Plaats een reactie