Scootmobiel Hedel

Wilt u een goede scootmobiel in Hedel? Een scootmobiel is een scooter met elektrische aandrijving voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Door gebruik te maken van een drie- of vierwielige scooter voelt u zich weer onafhankelijk en kunt u bijvoorbeeld eenvoudig naar de winkel. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl ondersteunt u bij het kopen van uw (eerste) scootmobiel. Op Scootzorg bieden wij een uitgebreid keuzeadvies en aanvullende info over o.a. hoe het zit met de WMO, de geschatte prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • De meest genoemde voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De prijzen liggen tussen de €800,00 en wel €4.500,00.
 • Soms komt u in aanmerking voor een scootmobiel via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • In de omgeving maakt u snel een eenvoudig een afspraak bij een winkel of showroom waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Pride of Caremart.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Prijzen (maart 2021) | Een scootmobiel in bruikleen via de gemeente Maasdriel (WMO) | Winkels in de buurt | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,2 – €20,39 per uur
Populair merkElectric Mobility Rascal Partner
Adviespunt in de buurtWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hedel

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Leveranciers verkopen zeer uiteenlopende modellen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Hoe vind ik een model dat matcht met mijn verwachtingen? Ons advies: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, ga ik ‘m iedere dag gebruiken, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit helder hebt kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Hedel. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, advies aan huis of via adviseurs in de showroom.

 • Een eenvoudige opvouwbare scootmobiel kost u rond de €660,00.
 • Een vast model met drie wielen en 30 km actieradius is er al vanaf €2000,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met veel comfort koopt u al vanaf €4250.

Hulp bij uw keuze maart 2021

Kunt u wat hulp gebruiken bij het zoeken van een goede scootmobiel? Lees dan zeker even verder. Hieronder treft u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hedel is zonder moeite mee te nemen in het openbaar vervoer en komt van pas als u weinig opbergruimte heeft. Praktisch voor gebruik in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuuster en steviger, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een grote accu. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is hanteerbaarder en de draaicirkel is zeer klein. U bent meer wendbaar. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. Een 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt of als u schuin de stoep afrijdt. Een scoot met 4 wielen gaat meestal harder en geeft een meer comfortabel gevoel.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De mobielen onderscheiden zich sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of om de boodschappen te doen? Een actieradius van 10 – 20 km is afdoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar omliggende dorpen of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

De maximum snelheid
Zodra u grote stukken rijdt, dan wilt u dat uiteraard wel op een prettig tempo kunnen doen. Simpele opvouwbare scootmobielen hebben een maximale snelheid van circa 7 km/uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben meestal een hogere topsnelheid. Onthoud: op de stoep mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort & accessoires
Als u lange afstanden wilt afleggen of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. De high-end modellen verschaffen een uitstekende vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Hedel om zelf verschillende modellen uit te proberen.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn wanneer u een scootmobiel gaat aanschaffen. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De prijzen worden bepaald door de leverancier, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en optionele extra’s zoals een zuurstoffleshouder & een krukhouder. De aantrekkelijkste voertuigen koopt u al vanaf €505,00, de luxe uitgevoerde modellen lopen al gauw op tot €5.200,00. In de tabel hieronder vind u de huidige prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner37 km 7,5 km/u€650
Standaard320 – 25 km10 km/u€2000
Uitstekend455 km15 km/u€3600
Beste480 km20 km/u€7.250
Voorbeeld van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hedel
scootmobiel-kopen-hedel

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen om langer thuis te blijven wonen en deel te nemen aan de samenleving. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. Vervoersvoorzieningen binnen de WMO zijn er in verschillende vormen. Onder andere een auto in bruikleen en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een handicap maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u graag aansluiting houden met de samenleving? Dan kunt u hulp vragen bij de gemeente Maasdriel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het nadeel is dat u niet kunt bepalen wat voor model het wordt.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • Aanmelden kan via het WMO-loket. Hierna vind er een gesprek plaats om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Daarna ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Maasdriel. Zowel telefonisch (140418), als per mail (info@maasdriel.nl), of kom naar het gemeentehuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). Bezoek ook www.maasdriel.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om het ideale model te vinden vindt u op deze website relevante info en specificaties. Maar uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens deze ritten mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u de verkoper of specialist naar specificaties vragen. Rondom uw woonplaats Hedel vindt u meerdere winkels en uitgiftepunten voor scoots. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van de beste scootmobiel. In de bijgaande tabel vind u de adresgegevens van speciaalzaken, showrooms en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hedel
Loopt u moeilijk en gaat het bezoeken van een showroom niet lukken? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. Hieronder doorzoekt u de beste bedrijven die voor u een thuisdemo kunnen geven.

 • Practicomfort: Onderhoud en service door eigen monteurs
 • Mango: Ook huur (v.a. €99 per maand)
 • Quingo: Unieke 5-wiel scootmobielen!
 • Medipoint: Ook lokale aangesloten uitleenpunten
 • Welzorg: Uniek scootmobiel service-abonnement
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De nummer 1 thuiszorgwinkel van Nederland

Meest verkochte modellen
Hierbij bekijkt u een tabel met modellen die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de maximale snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal Partner25 km6 km/u€ 2.605
Strider Mini 420 km6 km/u€ 1.999
Shoprider Cadiz 445 km15 km/u€ 2.500
Sterling Elite XS45 km12 km/u€ 7.318
Tabel met populaire scoots maart 2021

Veelgestelde vragen

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Hedel. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Veel gemeenten beschikken ook over een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen is het wellicht slimmer om te kiezen voor een eigen exemplaar of een leasecontract te nemen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hedel) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Natuurlijk kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Meerdere fabrikanten werken met een omruilgarantie. Op deze manier kunt u op uw gemak een model uitproberen. Het onderhouden van uw scootmobiel is geen overbodige luxe. Hiervoor is het slim om een onderhoudscontract te kiezen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij uw product goed wordt nagekeken. De monteur onderzoekt o.a. wiellagers voor en achter en het accuvermogen.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
In Nederland zijn de laatste jaren veel scootmobielen verkocht. Daardoor groeit ook de markt voor tweedehands modellen. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de aantrekkelijke prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Negatieve aspecten zijn eventuele verborgen gebreken. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Steek wat tijd in een goede proefrit om te zien hoe de conditie is. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals tweedehands-scootmobiel.nl waar gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Is een rijbewijs verplicht?
Als u met een scootmobiel rijdt valt u binnen de verordeningen voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor een lokale rijvaardigheidscursus of theorie-opleiding. Bij zo’n scootmobieltraining in Hedel komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en leert u veiliger rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: de scoot mag zich begeven op het voet- en fietspad, en de openbare weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het noodzakelijk een scootmobiel te verzekeren?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. U sluit altijd een verzekering af (zowel in de gevallen dat u zich op de openbare weg begeeft, maar ook als u deze voornamelijk binnen gebruikt). Hoewel u niet heel hard gaat, er kan er toch schade worden veroorzaakt. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,00 per maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is ideaal voor de wat kortere afstanden. Of als u kleine stukjes nog wel kunt lopen. De opvouwbare scootmobiel is luxer en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Twijfel? Neem dan eens contact op met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Hedel.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Gezellig samen naar buiten en rijd samen door de wijken: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

Plaats een reactie