Scootmobiel Hurwenen

Zoekt u een goede scootmobiel in Hurwenen? Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische voertuig voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! Welke scootmobiel past bij mijn wensen? Onze expert helpt u bij het kiezen van het juiste model. Op deze webpagina bieden wij praktische aankooptips en specifieke informatie rondom WMO, kosten, een thuisdemo, de belangrijkste verkeersregels en de voor- en nadelen van een occasion.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mensen met een mobiliteitshandicap.
 • De meest genoemde voordelen: meer zelfvertrouwen en een comfortabele manier van reizen.
 • De tarieven liggen tussen de €600,00 tot wel €5.750,00.
 • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • In de omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals RvS van Seenus of Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Maasdriel (WMO) | Verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB vergoeding€14,2 – €20,39 per uur
Populair merkStrider Midi 4
Punt voor adviesWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hurwenen

Waarschijnlijk bent u op zoek naar een (eerste) scootmobiel. Hoe kan u dan op een goede manier vergelijken? U kunt kiezen uit talloze modellen met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe vind ik een model dat voldoet aan mijn wensen?Startpunt: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en hoeveel kilometers ga ik maken? Op het moment dat u dit goed bekeken hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in Hurwenen. Dit kan via internet aan de hand van brochures, een demo aan huis of door langs te gaan bij een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €870,00.
 • Een wendbare scooter met 3 wielen en een bereik van 35 km koopt u al vanaf €2325,00.
 • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit koopt u al vanaf €3350.

Keuzehulp maart 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. Onderstaand treft u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Hurwenen kan probleemloos mee in het OV of uw auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Praktisch voor gebruik in huis en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, beschikt over uitstekende vering en zitting en heeft een grote accu. Zeer geschikt voor gebruik buiten.

Een scootmobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en de draaicirkel is zeer klein. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is stabieler wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit is merkbaar in snelle bochten of op hobbelige weggetjes. Een scoot met vier wielen haalt een hogere snelheid en biedt meer comfort.

Is een hoge actieradius noodzakelijk?
De verschillende uitvoeringen onderscheiden zich enorm als we inzoomen op de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 15 kilometer is afdoende. Denk u eraan veel te gaan rijden naar de stad of het bos? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximale snelheid
Als u dagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Modellen met een hoge actieradius gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: als u op het trottoir rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Additioneel comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen hebben de beschikking over een uitgebreide vering en een verstelbaar stuur/zitting. Ga direct proefrijden in Hurwenen en ervaar zelf de diverse mobielen in de praktijk.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

U weet nu waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Maar wat kost nu een goede scootmobiel? De onkosten worden gebaseerd op de producent, de accucapaciteit, de gemiddelde snelheid en extra opties zoals een drempelhulp of een krukhouder. De voordeligste voertuigen zijn verkrijgbaar vanaf €540,00, de luxe uitgevoerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €5.200,00. In de tabel hieronder vergelijkt u de actuele prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Budget311 km8 km/u€650
Gemiddeld320 km10 km/u€1650
Gevorderd440 km15 – 17 km/u€2800
Professioneel475 km22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hurwenen
scootmobiel-kopen-hurwenen

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. Onder de WMO vallen ook de zogenaamde vervoersvoorzieningen. Hierbij kan u denken aan een regiotaxi, een rolstoel en uiteraard ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? In dat geval kunt u aankloppen bij de gemeente Maasdriel. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
 • Steun in natura: de gemeente geeft u een exemplaar in bruikleen. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt zich aanmelden bij de WMO-balie. Kort daarop volgt een (telefonische) afspraak om te kijken welke voorzieningen voor u relevant zijn. Daarna krijgt u bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Maasdriel. Vragen? Dat kan telefonisch (140418), e-mailen (info@maasdriel.nl), of bezoek het stadhuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). U kunt ook terecht op www.maasdriel.nl voor de huidige procedures.
 • De periode van aanvraag tot u bericht krijgt (beslissingstermijn) duurt circa 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om het ideale model te vinden verzamelen wij hier veel nuttige informatie en kooptips. Uiteraard is een producttest ook noodzakelijk. Kies voor een gratis proefrit maakt een en andere verder inzichtelijk. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. In en rondom Hurwenen vinden we een aantal winkels/showrooms. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In de volgende opsomming staan meerdere vestigingen van bedrijven, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met adresgegevens van leveranciers, winkels en zorginstellingen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Hurwenen
Bent u slecht ter been en kunt u niet naar de winkel komen? Dat hoeft geen probleem te zijn. Erkende leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst doorzoekt u een aantal erkende leveranciers waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Gratis omruilgarantie
 • Mango: Altijd een ruime voorraad
 • Quingo: Optimaal zitcomfort die ergonomisch correct en verantwoord is
 • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
 • Welzorg: U kunt uw PGB-budget hier besteden
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: Een scootmobiel voor elk budget

Populaire uitvoeringen en opties
Hierna bieden wij een opsomming met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Strider Midi 428 km6 km/u€ 2.999
Molenaar AvantGarde Plus 320 km7 km/u€ 2.190
Pride Victory 4393045 km15 km/u€ 2.850
Quingo Vitess 250 km12 km/u€ 6.250
Tabel met populaire modellen maart 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Ik wil een scootmobiel huren, kan dat?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in Hurwenen. Dat kan bijvoorbeeld bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding neemt u voor enkele uren een scoot in bruikleen. Wilt u een voertuig hebben voor de lange termijn? Op dat moment is het raadzaam om een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Aanbieders (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hurwenen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Tevens kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Steeds meer aanbieders adverteren met een unieke omruilgarantie. Op deze manier kan u zorgeloos een bepaald model uittesten. Een onderhoudsplan is ook erg belangrijk. Daarvoor is het verstandig om een onderhoudscontract te nemen. We spreken dan over een goed APK waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg is dat er ook steeds meer tweedehands modellen zijn. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de kostprijs: ook met een klein budget koopt u een scoot die vaak in goede conditie is. Verder kunt u de mobiel meteen in gebruik nemen, er is geen levertijd. Negatieve aspecten zijn krassen, deuken en technische problemen. Ook komen accu-problemen soms voor. Maak een lange proefrit om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er zijn veel online platformen zoals scootmobielspecialist.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Is het halen van een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een bromfietscertificaat of rijbewijs is dus niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. In een erkende scootmobieltraining in Hurwenen gaat u verder in op aspecten als verkeerstheorie en kunt u uw rijvaardigheid verbeteren. De verkeersregels zijn vrij eenvoudig: u mag gebruik maken van het voet- en fietspad, en de openbare weg. Rijden mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is een scootmobiel verzekering verplicht?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in situaties dat u zich op de openbare weg begeeft, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. De normale aansprakelijkheidsverzekering (AVP) dekt deze schade niet. Rijdt u rond zonder verzekering? Dan loopt u het risico op een boete. De kosten moet u dan volledig zelfstandig betalen. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €3,70 p/maand. Een verzekerde mobiel herkent u aan het verzekeringsplaatje achterop.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Sommigen mensen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Zo’n rollator of elektrische rolstoel is prettig binnenshuis of in een zorginstelling. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is vooral relevant als u helemaal zelfstandig wilt blijven. Weet u het nog niet? Bespreek dit dan met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Hurwenen.

Wat is een scootmobielclub?
Ervaringen delen met andere gebruikers en geniet u van het maken van tochtjes? U kunt zich aansluiten bij een scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Voorkom dat u vereenzaamt en tour door wijken zoals: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

Plaats een reactie