Scootmobiel Ammerzoden

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Ammerzoden? Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). Dankzij deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u weer veilig de deur uit wanneer u dat wil! U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg.nl biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg vind u de belangrijkste zaken waar u op moet letten en extra info over onderwerpen zoals WMO en PGB, de actuele prijzen, het aanvragen van een thuisdemonstratie, regels en richtlijnen en rijlessen en cursussen.

 • Een scootmobiel is eigenlijk een scooter met 3 of 4 wielen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Voordelen: u kunt gaan en staan waar u wil en het is een bijzonder veilig en comfortabel hulpmiddel.
 • De kosten schommelen tussen €650,00 & €5.000,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • In de regio kunt u geheel vrijblijvend langs bij een winkel en showroom waar men u uitgebreid advies kan geven over merken zoals Meyra of EV-Tec.

Inhoudsopgave: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Maasdriel (WMO) | Speciaalzaken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarieven€14,2 – €20,39 per uur
Aantrekkelijk merkKymco Mini LS
Lokaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Ammerzoden

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei eigenschappen en opties. Hoe vind ik een product dat aansluit op mijn situatie? Onze tip: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Gebruik ik de scooter vooral binnen of buiten, gebruik ik het dagelijks, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u dit goed bekeken hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Ammerzoden. Dit kan via internet door een brochure aan te vragen, een thuisdemonstratie of via adviseurs in de showroom.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €770,00.
 • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius vind u al vanaf €1500,00.
 • Een robuust model met 4 wielen met een bereik van 60 km of meer kost u rond de €3900.

Keuzeadvies maart 2021

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Onze specialisten staan voor u klaar. In de lijst hieronder omschrijven wij de belangrijkste criteria.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Ammerzoden kan probleemloos mee in het OV of in de auto en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor ritje naar een winkel of de buren. Een vaste scootmobiel is stabiel, is comfortabeler en heeft een veel groter bereik. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en is wat kleiner. U stuurt eenvoudig met dit model. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Bovendien heeft 3 wielen als voordeel dat er wat meer beenruimte overblijft. De 4-wiel scootmobiel is stabieler en geeft een veilig gevoel. De voordelen daarvan merkt u als u een scherpe bocht maakt en op een oneffen terrein. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt een stuk comfortabeler.

Moet ik een hoge of lage actieradius?
De merken variëren flink als we kijken naar de actieradius. Dit is de afstand die de scoot aflegt op een volle accu. Gaat u vooral in/rondom huis rijden? Of ook voor korte ritten van +/- 5 minuten. Een 10Ah accu (10 km) is vaak genoeg. Denk u eraan veel te gaan rijden naar het winkelcentrum of de lokale buurtcentra? Dan adviseren wij een actieradius van minimaal 50 kilometer.

Minimale snelheid
Wanneer u de mobiel dagelijks veelvuldig gebruikt, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. De betaalbare opvouwbare scootmobielen hebben doorgaans een max van 7 km/u. De luxe vaste modellen halen een veelvoud daarvan (tussen de 20 en 30 km/u). Modellen met een hoge actieradius hebben als bijkomend voordeel dat ze sneller kunnen. Regel: op het trottoir mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Comfort
Als u lange afstanden wilt afleggen en zeker ook bij rug- en nekklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Professionele modellen verschaffen een uitgebreide vering en een luxe zitting. Boek een proefrit in Ammerzoden en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Hoeveel kost een scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd wat de onmisbare onderwerpen zijn bij het aanschaffen van een scootmobiel. In het volgende gedeelte vertellen we meer over de kosten. De prijzen worden bepaald door het merk, het vermogen van de accu, de gemiddelde snelheid en randproducten als oprijplaten & een schootskleed. De eenvoudige opvouwbare modellen zijn er al vanaf €490,00, de wat geavanceerdere modellen gaan al gauw richting de €7.200,00. In de bijgaande tabel bekijkt u de geschatte prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner38 km8,5 km/u€600
Gemiddeld315 km10 km/u€1150
Goed445 km16 km/u€4200
Professioneel480 km22 km/u€7.000
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Ammerzoden
scootmobiel-kopen-ammerzoden

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen met zelfstandig wonen en deelnemen aan de samenleving. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of een PGB-krijgen waarmee u zelf iets kunt aanschaffen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een regiotaxi, een rolstoel en vanzelfsprekend ook de scootmobiel. Bent u slecht ter been en wilt u thuis blijven wonen en wilt u zelfstandig kunnen blijven deelnemen aan de samenleving? Op dat moment kunt u een verzoek indienen bij de gemeente Maasdriel. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u als hulpbehoevende zelf een aankoop kan doen.
 • Steun in natura: u krijgt meestal een scootmobiel in bruikleen. Minpunt is dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO factureert het CAK een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
 • U dient uw aanvraag in bij het WMO-loket. Daarna wordt er een gesprek gepland om te achterhalen waar uw zorgbehoefte ligt. Na een aantal weken ontvangt u per mail/post een voorstel.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Maasdriel. U kunt even bellen (140418), mailen (info@maasdriel.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). Check ook eens www.maasdriel.nl voor meer info.
 • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Proefrit maken bij winkels en showrooms in de buurt

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Echter moet u het zelf ervaren. Een gratis proefrit maken is dan de juiste oplossing. Zo kan men een heleboel modellen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de regio Ammerzoden zijn er verschillende winkels en showrooms. Een productspecialist is u graag van dienst bij het kopen van de beste scootmobiel. In onderstaande lijst staan meerdere vestigingen van speciaalzaken, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Ammerzoden
Heeft u fysieke problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere leveranciers kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In de volgende lijst vindt u een aantal erkende partijen waar u terecht kunt.

 • Practicomfort: Eigen service organisatie
 • Mango: Groot aanbod aan hulpmiddelen
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Modellen voor binnen en buiten
 • Welzorg: Deskundige adviseurs en monteurs
 • Vegro: Compleet aanbod hulpmiddelen voor thuis
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk treft u een tabel met een aantal populaire modellen inclusief de actieradius, snelheid en verwachte adviesprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Kymco Mini LS26 km6 km/u€ 1.305
Pride Quest20 km6 km/u€ 2.192
Pride Victory 4393145 km15 km/u€ 2.799
Afikim SE Porter45 km12 km/u€ 7.523
Schema met populaire voertuigen maart 2021

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het mogelijk een scootmobiel te huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Ammerzoden. Dit wordt o.a. gedaan door een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Gratis, of tegen een kleine vergoeding mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Wilt u echter voor een langere periode huren? Op dat moment is het raadzaam om een model aan te schaffen of te kiezen voor private-lease.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Ammerzoden) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Uiteraard kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Een groeiend aantal verkopers hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kan u zorgeloos een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Een jaarlijks onderhoud is cruciaal. Vandaar kan u ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle veiligheidsaspecten worden nagelopen. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. afstelling spiegels en de staat van de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Het grote voordeel van een occasion is de prijs: voor een laag tarief is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Wat minder is zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Ook komen accu-problemen soms voor. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn verschillende online platformen als marktplaats.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Moet ik een rijbewijs halen?
Als eigenaar van een scootmobiel heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan een rijvaardigheidscursus of theorielessen volgen. In een erkende scootmobieltraining in Ammerzoden leert u van alles over anticiperen op het verkeer en praktische tips om veilig te rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en draag bij voorkeur een veiligheidshesje. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. U moet dit dus verplicht altijd verzekeren (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook voor gebruik binnenshuis). Hoewel u niet hard gaat, er kan maar zo een ongelukje ontstaan. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan loopt u het risico op een boete. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er zijn grofweg twee polissen: WA-dekking en All-risk. De all-risk polis vergoedt ook uw eigen schade. Een WA polis kost c.a. €4,00 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Mensen met een afnemende mobiliteit kunnen kiezen uit zorghulpmiddelen als een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. De elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel is echter veel sterker en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Ammerzoden.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word dan lid van een scootmobielvereniging. In veel regio’s in Nederland (tevens in de provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig een praatje maken en maak een tocht door wijken als: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

Plaats een reactie