Scootmobiel Hoenzadriel

Oriënteert u zich op een goede scootmobiel in Hoenzadriel? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter voor ouderen en mensen met een beperking (mobiliteitsbeperking). D.m.v. deze slimme scooter met 3 of 4 wielen voelt u zich weer zeker buiten de deur en kunt u bijvoorbeeld weer zelf boodschappen doen. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Deze website biedt praktische info bij het maken van de juiste keuze. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met een compleet keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld WMO en PGB, kosten, het aanvragen van een thuisdemonstratie, de regels in het verkeer en tweedehands modellen.

 • Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
 • De voordelen: u bent meer onafhankelijk en een comfortabele manier van reizen.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €800,00 & €4.750,00.
 • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 • In uw regio kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Pride en Roma.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Aankooptips | Geschatte kosten | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Maasdriel (WMO) | Speciaalzaken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB kosten€14,2 – €20,39 per uur
Aantrekkelijke scootmobielRoma Marbella
AdviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Hoenzadriel

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Echter, waar baseert u de keuze op? Er is een enorm assortiment met allerlei eigenschappen en opties. Hoe achterhaal ik het type dat rijmt met mijn situatie? Advies: bedenk eerst wat u nodig hebt. Ga ik de elektrische scooter binnen of buiten gebruiken, hoe vaak rijd ik ermee, en is het voor korte of lange afstanden? Zodra u hier meer duidelijkheid over hebt kunt u pas echt beginnen met het zoeken naar een goedkope scootmobiel in Hoenzadriel. De meeste informatie is online beschikbaar aan de hand van brochures, een speciale thuisdemonstratie of via advies van product experts in een winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €620,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius vind u al vanaf €2275,00.
 • Een extra veilig model met 4 wielen met alle gemakken schaft u al aan vanaf c.a. €3100.

Hulp bij uw keuze maart 2021

Zou u graag verder geholpen worden bij het zoeken van de scootmobiel met de beste prijs-kwaliteitverhouding? Onze adviseurs helpen u direct verder. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste punten waar de scooters verschillen.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Hoenzadriel is makkelijk te vervoeren in de tram, bus of trein en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een erg handzaam model voor binnen en korte afstanden buitenshuis. De vaste scootmobiel is stevig, is comfortabeler en kan langer en harder rijden. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

3- of 4-wiel scootmobiel
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en een handige korte draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Ideaal in de supermarkt. Bovendien heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten en op minder slechte wegen. Een model met vier wielen is vaak wat sneller en rijdt een stuk comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De mobielen verschillen behoorlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een actieradius van 10 – 20 km is dan voldoende. Ben u liefhebber van lange ritjes naar de stad of naar buitengebieden? Overweeg dan eens te kijken naar een minimale accu van 85 Ah.

Minimale snelheid
Indien ude scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. De betaalbare opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met groter accu’s (in Ah) gaan vaak ook een stuk sneller. Regel: wanneer u op de stoep rijdt mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Comfort & accessoires
Als u vaak lange ritten maakt en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga direct proefrijden in Hoenzadriel en kies zelf hoeveel comfort u wilt.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een scootmobiel?

Onze specialisten hebben net toegelicht waar u rekening mee moet houden als u een scootmobiel gaat kopen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De tarieven hebben te maken met het merk, de actieradius, de topsnelheid en randproducten als veiligheidsgordels & een bagagemand. De gunstigste scooters starten bij €480,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al gauw €5.200,00. In het onderstaande overzicht communiceren wij de gemiddelde prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Starter310 km6 km/u€800
Standaard325 km10 km/u€1400
Uitstekend435 km16 km/u€3500
Luxueus475 km22 km/u€8.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Hoenzadriel
scootmobiel-kopen-hoenzadriel

Scootmobiel aanvragen gemeente Maasdriel via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om mensen te helpen die moeite hebben met zelfstandig wonen. Soms kunt u met de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. U kunt dan denken aan een elektrische rolstoel, taxi maar zeker ook een scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Dan hebt u mogelijk recht op steun vanuit de gemeente Maasdriel. Uw gemeente heeft daarvoor verschillende opties.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een vast bedrag waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
 • Zorg in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Bedenk wel dat u geen inspraak hebt op het type.
 • Voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK per 3 maanden een eigen bijdrage van €57.
 • U kunt zich aanmelden via het WMO-loket. Daaropvolgend komt de WMO-consulent langs om te kijken waar u recht op hebt in de gemeente. Na een aantal weken hoort u of uw aanvraag is toegekend.
 • Ondertussen kunt u altijd informeren bij WMO-loket gemeente Maasdriel. Vragen? Dat kan telefonisch (140418), als per mail (info@maasdriel.nl), of ga even langs bij het stadhuis (Kerkstraat 45, 5331 CB, Kerkdriel). Bekijk ook www.maasdriel.nl voor de huidige procedures.
 • De beslissingstermijn bedraagt ongeveer 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Testrit inplannen bij showrooms of winkels

Om tot een goede keuze te komen treft u op deze pagina informatie over de belangrijkste onderwerpen. Maar uiteindelijk is het uittesten ook zeer handig. Het boeken van een gratis proefrit zal veel zaken duidelijk maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. Rondom Hoenzadriel zijn er diverse winkels en showrooms te vinden. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht bekijkt u direct contactgegevens van speciaalzaken, winkels en thuiszorginstellingen + uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgVan Voordenpark 195301 KPZaltbommel
VegroGasthuisstraat 115301 CAZaltbommel
VegroSchijndelseweg 15g5271 BKSint-Michielsgestel
Tabel met showrooms en (zorg)instellingen in de buurt


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Hoenzadriel
Heeft u medische problemen en kunt u geen winkel bezoeken? Dan komt de aanbieder bij u thuis! Een aantal aanbieders kan een thuisdemonstratie voor u faciliteren. In onderstaand schema treft u een aantal erkende bedrijven die u daarbij kunnen ondersteunen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Gratis catalogus aanvragen
 • Quingo: Bij spoed binnen 2 dagen ter plaatse
 • Medipoint: Eigen huismerk Travixx
 • Welzorg: Mogelijkheden voor Private Lease
 • Vegro: Sind 1985 actief in Nederland
 • Totalezorgwinkel.nl: De beste service en nazorg

Veel verkochte modellen
Onderstaand vindt u een lijst met daarin types die veel verkocht worden met daarachter de gemiddelde actieradius, de topsnelheid en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Roma Marbella30 km6 km/u€ 1.750
Shoprider GK924 km6 km/u€ 1.595
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Sterling Elite 2 RS44 km12 km/u€ 5.500
Tabel met populaire scoots maart 2021

Veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Jazeker, u kunt ook een scootmobiel huren in Hoenzadriel. Dit wordt o.a. gedaan door de lokale showroom, thuiszorginstantie of hulpmiddelen punt. Bij gemeentes kunt u vaak deelnemen aan een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? In het kader daarvan is de beste optie om zelf een scoot te kopen of een exemplaar te leasen.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Hoenzadriel) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Meestal kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Sommige fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Zodoende kunt u rustig enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is tegen noodzakelijk. Daarvoor is het handig om direct een onderhoudscontract aan te gaan. Dit wordt ook wel de APK genoemd waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn wiellagers voor en achter en accuspanning + conditie.

Hoe verstandig is het om te kiezen voor een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Het gevolg? Steeds meer tweedehands scooters. Een reden waarom veel mensen kiezen voor een occasion is de verkoopprijs: ook met een klein budget is een goede scoot binnen handbereik. Daarbij kunt u de gebruikte scootmobiel vaak direct meenemen. Negatieve aspecten zijn krasjes en andere gebruikssporen. Houd er ook rekening mee dat de accu niet meer nieuw is. Kies altijd voor een gedegen proefrit om de actieradius van de accu te controleren. Er zijn genoeg digitale platformen zoals speurders.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel volgt u de regels voor gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet verplicht. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Hoenzadriel komen thema’s aan bod als de voorrangsregels en kunt u uw rijvaardigheid versterken. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: het voertuig mag deelnemen aan het verkeer op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Moet mijn scootmobiel verzekerd zijn?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel voor het geval dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ondanks de lage snelheid, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kan u dat een boete opleveren van €280,00. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Bij all-risk krijg je ook schade door eigen schuld vergoed. Gemiddeld kost zo’n WA-verzekering €4,30 per maand. Een verzekerde scooter heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Wanneer kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is belangrijk om veilig te kunnen bewegen. Zo’n elektrische rolstoel of rollator volstaat bij de wat kortere afstanden. Of als u deels nog wel zelf kunt lopen. Een opvouwbare scootmobiel biedt meer comfort en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met een zorgleverancier of de regionale zorgwinkel Hoenzadriel.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van sociaal contact en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (met name ook in de provincie Gelderland) kunt u zich aansluiten. Samen met een groep lekker naar buiten en verken samen de wijken als: Kerkdriel, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Rossum.

Plaats een reactie