Scootmobiel Goëngahuizen

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Goëngahuizen? De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn (mobiliteitsbeperking). Met deze slimme scooter met 3 of 4 wielen bent u mobiel en onafhankelijk, en onderhoud u gemakkelijk sociale contacten. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? Onze vergelijker biedt een adviserende rol bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op deze webpagina kunt u aan de slag met een handig keuzeadvies en uitgebreide details over bijvoorbeeld Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), kosten, een proefrit maken, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en reparatie/onderhoud.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel voor mensen die niet (of minder) goed ter been zijn.
 • Belangrijkste voordelen: u vergroot uw zelfstandigheid en het is een erg veilig vervoermiddel.
 • De prijzen schommelen tussen €800,00 oplopend tot 6.250,00.
 • Een scootmobiel kunt u ook aanschaffen via de WMO bij de gemeente Smallingerland (https://www.smallingerland.nl).
 • In uw omgeving kan men terecht bij diverse showrooms / winkels waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Electric Mobility en Freerider.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Kosten (juli 2021) | Scootmobiel vergoeding via de gemeente Smallingerland (WMO) | Speciaalzaken | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteSmallingerland
Postcode8497
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€18,77 per uur
Populair merkShoprider TE787NA UL4
Regionaal adviespuntWelzorg

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Goëngahuizen

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? U kunt kiezen uit talloze modellen met allerlei opties en extra’s die u misschien helemaal niet kent. Hoe vind ik een model dat past bijmijn situatie? Ons advies: beschrijf eerst wat u minimaal nodig heeft. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, is het voor dagelijks gebruik, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hier duidelijkheid in hebt gekregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Goëngahuizen. Doe dat bijvoorbeeld online door middel van een brochure, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

 • Een kleine opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €590,00.
 • Een flexibele scooter met 3 wielen en 30 – 40 km actieradius kost u rond de €1675,00.
 • Een stevige 4-wieler met veel comfort vind u al vanaf €3900.

Onze kooptips juli 2021

Hulp nodig bij het aanschaffen van de beste scootmobiel van dit moment? Onze specialisten staan voor u klaar. In onderstaande opsomming achterhaalt u de hoofdlijnen / keuzes van deze productgroep.

Inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Goëngahuizen kan gemakkelijk mee in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor een kort ritje naar de supermarkt. De vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft grote banden, meer comfort en heeft een langer actieradius. Een uitstekend model voor buitengebruik.

Waarom kiezen voor een model met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is makkelijker te tillen en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Tevens heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en zal wat veiliger aanvoelen. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting in de bochten of als u een drempel overgaat. Een scooter met 4 wielen gaat meestal harder en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Welke minimale actieradius moet ik hebben?
De verschillende uitvoeringen variëren aanzienlijk wanneer men de actieradius vergelijkt. Hiermee bedoelen wij de afstand die u kunt rijden met 1 accu. Gebruikt u de mobiel vooral binnenshuis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) zal dan voorzien. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het winkelcentrum of om gewoon lekker rond te rijden? Overweeg dan eens te kijken naar een 85 Ah accu (50 – 55 km).

Minimale snelheid
Indien udagelijks veel onderweg bent, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Kleine opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Stevige vaste modellen bieden wat dat betreft meer comfort (28 km per uur). De wat grotere en sterkere accu’s kunnen meer vermogen geven (dus sneller rijden). Regel: wanneer u op de stoep rijdt is de max. toegestane snelheid 6 km per uur.

Comfort
Bij het dagelijks gebruiken van een scoot of als u snel last heeft van nek of rug (bewegingsbeperking) dan heeft u baat bij een comfortabele scoot. Luxueuze modellen bieden grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Reserveer een model voor een proefrit in Goëngahuizen en ontdek zelf wat bij u past.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Na het lezen van bovenstaande info weet u waar u op moet letten bij het kopen van een scootmobiel. In deze paragraaf zoomen we in op de kosten. De aanschafprijzen worden bepaald door de fabrikant, de capaciteit van de accu, de topsnelheid en randproducten als oprijplaten & een schootskleed. De goedkoopste voertuigen beginnen bij €550,00, de geavanceerde modellen lopen al gauw op tot €5.000,00. In deze tabel communiceren wij de gemiddelde prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km7 km/u€650
Gemiddeld320 km10 – 12 km/u€1350
Uitmuntend445 km15 km/u€3200
Luxe480 km+20 km/u€6.750
Schema met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Goëngahuizen
scootmobiel-kopen-goengahuizen

Scootmobiel aanvragen gemeente Smallingerland via de WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Mogelijk kunt u via de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget toegewezen krijgen. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Onder andere een rolstoel, regiotaxi en niet te vergeten de scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel in uw eigen woning blijven wonen en kunnen blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Juist nu kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Smallingerland. De gemeente kan helpen op verschillende manieren.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelf op zoek kunt gaan naar een geschikt voertuig.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het nadeel is dat u weinig tot geen invloed hebt op het type.
 • Wanneer u een scootmobiel leent via het WMO betaalt u via de CAK een eigen bijdrage van €19,00 per maand.
 • Informatie kan u inwinnen bij uw WMO adviseur. Vervolgens vind er een gesprek plaats om te kijken waar uw behoefte aan heeft. Na een aantal weken/maanden hoort u of u in aanmerking komt.
 • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Smallingerland. Zowel telefonisch (0512581234), als per mail (gemeente@smallingerland.nl), of kom naar het gemeentehuis (Gauke Boelensstraat 2, 9203 RM, Drachten). Ga ook eens naar www.smallingerland.nl voor meer info.
 • De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Voor het nemen van een weloverwogen beslissing vindt u op deze website veel bruikbare informatie. Alleen, uiteindelijk is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit biedt in dat geval uitkomst. Tijdens uw bezoek kunnen diverse modellen worden getest en komt u erachter welke uitvoering past bij uw wensen. Rondom uw woonplaats Goëngahuizen kunt u langsgaan bij verschillende speciaalzaken en winkels. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van de beste scootmobiel. In onderstaand overzicht treft u de adresgegevens van enkele aanbieders, showrooms en thuiszorginstellingen en WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
WelzorgZilverweg 58445 PEHeerenveen
HulpmiddelencentrumThialfweg 178441 PVHeerenveen
VegroBrinkstraat 5a8431 LCOosterwolde
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in Goëngahuizen
Heeft u medische problemen en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Deskundige leveranciers kunnen een thuisdemonstratie verzorgen. In de volgende opsomming vergelijkt u de meest bekende organisaties die u graag verder helpen.

 • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
 • Mango: Verschillende eigen winkels / showrooms
 • Quingo: 5 wielen en een hoge wendbaarheid
 • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
 • Welzorg: Ervaren adviseurs helpen bij het maken van de juiste keuze
 • Vegro: Al 35 jaar hulpmiddelen expert
 • Totalezorgwinkel.nl: Unieke inruilmogelijkheid en gratis bezorging

Overzicht met veel verkochte types
In het volgende hoofdstuk verstrekken we een opsomming met een aantal populaire modellen met daarbij het bereik, de snelheid van het model en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Shoprider TE787NA UL416 km6 km/u€ 1.494
Freerider Richmond 424 km7 km/u€ 2.350
Excel Travelux Infineon 440 km15 km/u€ 3.649
RvS van Seenus CTM 636-1235 km12 km/u€ 4.684
Tabel met populaire voertuigen juli 2021

FAQ met veelgestelde vragen

Zijn er aanbieders waar ik de scootmobiel kan huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Goëngahuizen. Dit kunt u doen bij een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Gemeenten bieden soms een handige scootmobielpool. Voor een heel klein budget kan men voor een bepaalde tijd een scoot lenen. Voornemens om de scoot een langere tijd te gebruiken? Dan is de beste optie om eens een showroom te bezoeken of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Goëngahuizen) werken met een standaard garantie van 2 jaar. Normaal gesproken is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Steeds meer aanbieders van scootmobielen kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kunt u rustig een model uitproberen. Gedegen onderhoud is ook erg belangrijk. Vandaar raden wij aan om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit is een soort jaarlijkse APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Noodzakelijke inspecties zijn o.a. bandenspanning en de accu.

Kan ik ook een tweedehands model kopen?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is de kostprijs: voor weinig geld is een goede scoot binnen handbereik. Verder heeft u niet te maken met levertijd. Mindere punten zijn een krasje, deukje of andere kleine gebruikssporen. Ook komen accu-problemen soms voor. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kwaliteit van de accu te beoordelen. Er bestaan speciale vraag- en aanbod platforms als marktplaats.nl waar gebruikte modellen worden verkocht.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Er bestaan wel opties voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Tijdens deze scootmobieltraining in Goëngahuizen komen thema’s aan bod als regels in het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. Over het algemeen zijn verkeersregels niet moeilijk: de scoot mag zich begeven op het stoep, voetpad, fietspad en de rijbaan. Het voertuig is buiten en binnen de bebouwde kom toegestaan. Houd altijd zoveel mogelijk rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is een motorrijtuig. U sluit altijd een verzekering af (zowel op het moment dat u op de openbare weg rijdt, maar ook als u de scoot hoofdzakelijk binnenshuis gebruikt). Ondanks de lage snelheid, een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade die daaruit voortvloeit wordt niet gedekt door de AVP (aansprakelijkheidsverzekering). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daar een boete voor krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Er wordt onderscheid gemaakt tussen WA en All-risk polissen. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een verzekering met WA dekking start v.a. €3,75 p/maand. Een voertuig dat verzekerd is is te herkennen aan het verzekeringsplaatje.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met fysieke problemen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het kiezen van de juiste medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. De rollator of elektrische rolstoel is handig in een verpleeghuis of voor korte wandelingen. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is handig als u grote afstanden aflegt. Komt u er niet uit? Neem contact op met een zorgaanbieder of de plaatselijke zorgwinkel Goëngahuizen.

Hoe word ik lid van een scootmobielclub?
Trekt u graag op met gelijkgestemden en geniet u van het maken van tochtjes? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Door heel Nederland (uiteraard ook in de provincie Friesland) zijn dergelijke clubs te vinden. Gezellig samen naar buiten en verken samen de wijken als: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie