Scootmobiel Huizen

Wilt u een goede scootmobiel in Huizen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en is zeer geschikt voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Geholpen door deze slimme scooter met 3 of 4 wielen bent u mobiel en onafhankelijk, en kunt u weer zorgeloos op pad. Maar wat is nu een goede scootmobiel voor mij? Deze website biedt een helpende hand bij bij het gehele aankoopproces. Op deze pagina leest u praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), de kosten waar u rekening mee moet houden, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

  • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel en is zeer geschikt voor mindervaliden.
  • Voordelen: u bent meer zelfstandig en een hoog zitcomfort.
  • De kosten wisselen sterk tussen €600,00 en wel €6.250,00.
  • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Huizen (https://www.huizen.nl).
  • In en rondom uw woonplaats kunt u ook terecht bij een aantal winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Vermeiren en Travelux.

Thema’s: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzehulp | Actuele kosten | PGB en WMO aanvragen bij de gemeente Huizen (WMO) | Winkels in de buurt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB onkosten€15,00 – €20,00 per uur
Populair merkElectric Mobility Rascal 388XL
AdviespuntVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Huizen

U wilt weer veilig op weg met een scootmobiel. Alleen, wat zijn belangrijke aspecten? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met opties waar u mogelijk nooit eerder van gehoord hebt. Dus, hoe vind ik dan een scooter die past bijmijn behoeften? Startpunt: ga eerst na wat u eigenlijk zoekt. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, is het voor dagelijks gebruik, en zijn dit vooral korte of lange afstanden? Op het moment dat u dit helder hebt kunt u gericht zoeken naar een goedkope scootmobiel in Huizen. Dit kan online door een brochure aan te vragen, een demo aan huis of via de expert in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €810,00.
  • Een wendbare scooter met 3 wielen en een actieradius rond de 30 km begint zo rond de €1900,00.
  • Een extra veilig model met 4 wielen met goede vering en zitting kost u rond de €4250.

Advies van de specialist april 2024

Zoekt u naar wat extra ondersteuning bij het zoeken van de juiste scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In het volgende gedeelte bekijkt u zaken waar u rekening mee moet houden.

Inklapbare of vaste scootmobiel (voor- en nadelen)
Een opvouwbare scootmobiel in Huizen kan gemakkelijk mee in het OV of in de auto en is gemakkelijk op te bergen. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is stabiel, heeft extra comfortvoorzieningen en heeft een veel groter bereik. Uitermate geschikt voor veelvuldig gebruik.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is lichtgewicht en heeft een kleinere draaicirkel. U bent meer wendbaar. Bijvoorbeeld in een smalle gang. Tevens heeft een scooter met 3 wielen meer beenruimte. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dat is vooral zichtbaar in snelle bochten en bij niveauverschillen. Een scoot met vier wielen heeft een hogere maximum snelheid en geeft een meer comfortabel gevoel.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De merken verschillen flink als wij het hebben over de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Rijdt u alleen in huis? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Kiest u ervoor om vaker en langer te rijden naar shoppingcentra of komt u graag in de natuur? Dan adviseren wij een 97 Ah accu (60 – 65 km).

De maximum snelheid
In het geval u lange afstanden wilt afleggen, dan is een langzame snelheid natuurlijk vervelend. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 7 km per uur. Robuuste vaste modellen halen makkelijk een snelheid van 20 km/u. Scoots met groter accu’s (in Ah) hebben vaak ook een hogere snelheid. Verkeersregel: wanneer u op de stoep rijdt mag u niet sneller dan 6 km/uur uur rijden.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en zeker ook bij rugklachten (bewegingsbeperking) is een ergonomische zithouding van belang. De luxere modellen onderscheiden zich door grote veringen en een verstelbare (verwarmde) stoel. Ga naar een showroom of boek een proefrit in Huizen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

We hebben uitgelegd waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu gaan we wat dieper in op de gemiddelde kosten. De kostprijzen worden gevormd door het merk, de accucapaciteit, hoe hard de scoot kan en extra’s zoals een alarmsysteem & een beschermhoes. De goedkoopste scoots koopt u al vanaf €495,00, en de meest luxe scooters kosten al snel €6.200,00. In deze tabel vind u de richtprijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel39 km6 km/u€700
Beter315 – 20 km10 km/u€1100
Comfortabel460 km17 km/u€3000
Luxe470 km22 km/u€8.500
Overzicht met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Huizen
scootmobiel-kopen-huizen

Scootmobiel aanvragen gemeente Huizen via WMO

De WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) stelt gemeenten verplicht om mensen te ondersteunen zodat zij thuis kunnen blijven wonen. In sommige situaties kunt u d.m.v. de WMO een scootmobiel lenen bij het uitleenpunt of een PGB-budget ontvangen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Hierbij kan u denken aan een elektrische rolstoel, taxi en daarnaast een eigen scootmobiel. Bent u chronisch ziek maar wilt u wel graag in uw eigen huis blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? In deze gevallen kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Huizen. Een gemeente biedt diverse oplossingen.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u zelfstandig hulpmiddelen kan aanschaffen.
  • Steun in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Minpunt is dat er geen tot weinig keuzemogelijkheid is.
  • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO rekent men een eigen bijdrage €19,50 per 4 weken.
  • Informatie kan u inwinnen bij de WMO specialist van de gemeente. Kort daarna volgt er een keukentafelgesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken hoort u of u in aanmerking komt.
  • Dien uw aanvraag in bij WMO-loket gemeente Huizen. Bij vragen kunt u bellen (0355281247), u kunt een e-mail sturen (hbel@sociaalplein.info), of bezoek het gemeentehuis (Graaf Wichman 10, 1276 KB, Huizen). U kunt ook terecht op www.huizen.nl voor extra informatie.
  • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om te bepalen welk model bij u past vindt u op deze website relevante info en specificaties. Echter is een producttest ook noodzakelijk. Een gratis proefrit met advies op maat zal veel zaken duidelijk maken. Tijdens uw bezoek mag u verschillende modellen uitvoerig uitproberen en kunt u tot een goed besluit komen. Rondom uw woonplaats Huizen kunt u terecht bij een aantal showrooms. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van de beste scootmobiel. In de tabel hieronder zijn de adresgegevens te vinden van speciaalzaken, showrooms en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroOude Torenstraat 591211 BVHilversum
Medipoint | Thuiszorgwinkels AmstelringLaan v/d Helende Meesters 4311186 DKAmstelveen
Dijklander ziekenhuisHeideweg 1B1132 DAVolendam
Tabel met zorgaanbieders en showrooms in de regio


Uw thuisdemonstratie aanvragen in Huizen
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Dan komt de leverancier toch bij u thuis? Een aantal aanbieders verzorgen dagelijks tientallen thuisdemonstraties. In de opsomming hierna vindt u populaire aanbieders die u graag verder helpen.

  • Practicomfort: Meer dan 75 verschillende modellen
  • Mango: Binnen 14 dagen retourneerbaar
  • Quingo: De veilige, wendbare en comfortabele scootmobiel
  • Medipoint: Voor zorg- en welzijnsproducten
  • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
  • Vegro: Altijd aantrekkelijke kortingsacties
  • Totalezorgwinkel.nl: De thuiszorgwinkel van Nederland

Overzicht met populaire scoots
In het volgende hoofdstuk treft u een schema met succesvolle merken en modellen inclusief de actieradius, de maximale snelheid en de mogelijke prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Electric Mobility Rascal 388XL32 km10 km/u€ 2.977
Shoprider Perrero 430 km10 km/u€ 1.695
Pride Go Go Ultra X 3W13 km6 km/u€ 1.479
Handicare Trophy 460 km15 km/u€ 3.200
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te huren in Huizen. Dit kunt u doen bij een partij zoals Vegro, Medipoint of een lokale winkel. Wellicht is ook de scootmobielpool het overwegen waard. Tegen geringe kosten mag u dan gebruik maken van een elektrische scooter. Heeft u echter behoefte aan huur voor een langere periode? Voor deze mensen raden we zeker aan zelf een model aan te schaffen en/of te kijken naar lease-mogelijkheden.

Hoe werkt reparatie en onderhoud?
Leveranciers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Huizen) bieden een wettelijke 2-jarige garantietermijn. Normaal gesproken kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Steeds meer merken werken met een omruilgarantie. Op deze manier kan u op uw gemak enkele weken rondrijden als test. Een kwalitatief onderhoud is cruciaal. Om die reden adviseren wij om een onderhoudscontract te nemen. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij de veiligheid van uw product wordt gewaarborgd. De monteur onderzoekt o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accuprestaties.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Inmiddels is de scootmobiel behoorlijk ingeburgerd. We zien het aanbod met tweedehands modellen hard groeien. Het positieve aspect van een goede occasion is de prijs: tegen een lage prijs heeft u een zeer kwalitatief model. Ook is er geen sprake van een lange levertijd. Waar u op moet letten zijn deukjes, krassen en missende accessoires. Het kan ook zijn dat de accu minder presteert. We raden altijd aan een proefrit te maken om te zien hoe de conditie is. Er zijn veel online platformen zoals ebay.nl waar veel gebruikte modellen te koop worden aangeboden.

Heb ik een rijbewijs of cursus nodig?
Als voertuig bestuurder valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. U kunt zonder rijbewijs of bromfietscertificaat de weg op. We raden wel aan eens een bezoek te brengen aan rijvaardigheidscursussen en theorielessen. In een erkende scootmobieltraining in Huizen leert u van alles over de huidige verkeersregels en leert u veiliger rijden. De regels in het verkeer zijn niet complex: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. Zowel binnen en buiten de bebouwde kom bent u welkom. Waar u ook rijdt, blijf altijd rechts en zorg voor goede verlichting. U mag niet rijden op autowegen en snelwegen.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel is volgens de wet een motorrijtuig. De scoot moet dus altijd verzekerd zijn (zowel in situaties dat u op de openbare weg gaat rijden, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u vaak niet harder gaat dan 20 km/uur, kan er toch altijd wat gebeuren. Dergelijke schades vallen niet onder de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u daarvoor een bekeuring krijgen. Eventuele schade wordt dan niet verzekerd. Men kan kiezen tussen een WA polis of All-risk dekking. Een all-risk verzekering vergoedt schade bij anderen, maar ook bij uzelf. Een WA dekking heeft u al vanaf €4,20 p/maand. Een verzekerde scooter heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Is een rollator of rolstoel een goed alternatief?
Met name ouderen hebben de optie om te kiezen voor een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het toepassen van fysieke hulpmiddelen geeft een gevoel van veiligheid tijdens het dagelijks leven. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u kleine stukken nog wel loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Ga dan in gesprek met een zorgcoach of de lokale zorgwinkel Huizen.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Houd u van een praatje maken en gezellige lange tochten maken? Wordt dan lid van een plaatselijk scootmobielvereniging. Vrijwel overal (tevens in de provincie Noord-Holland) zijn zulke clubs actief. Samen met een groep lekker naar buiten en tour door wijken zoals: Oude Dorp, Westereng, Buitenwijken, Erica en Tafelberg, Staatslieden en Componistenbuurt, Havengebied, Zenderwijk en Bovenweg, Stad en Lande, Huizermaat West en Zuid, Huizermaat Noord, Bijvanck, Bovenmaten, Hogemaat.

Plaats een reactie