Scootmobiel de Lutte

Wilt u een goede scootmobiel in de Lutte? De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit speciaal voor mensen die slecht ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Met behulp van deze speciale scooter voelt u zich weer vrij en kunt u weer gaan waar u wilt. U wilt graag weten welke scootmobiel bij u past. Scootzorg helpt u bij het maken van de juiste keuze. Op deze pagina vind u praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. WMO (eigen bijdrage), kosten, showrooms in de regio, veiligheid in het verkeer en de voor- en nadelen van een occasion.

  • De scootmobiel is een vervoersmiddel dat rijdt op elektriciteit voor mindervaliden of mensen die niet meer zo mobiel zijn.
  • De voordelen: het vergroot uw zelfvertrouwen en een hoge mate van gebruikersgemak.
  • De kosten liggen tussen de €650,00 & €5.000,00.
  • Soms krijgt u een budget via de WMO bij de gemeente Losser (https://www.losser.nl).
  • In deze regio zijn er verschillende winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Drive of Mango.

Informatie: Goedkope scootmobiel kopen | Keuzeadvies | Prijzen (april 2024) | Een scootmobiel regelen via de gemeente Losser (WMO) | Showrooms bezoeken | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7587
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
PGB tarief€15,2 – €22,86 per uur
Aantrekkelijk merkInvacare Solar
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in de Lutte

U wilt weer zelfstandig zijn met een scootmobiel. Wat is nu voor mij een geschikt model? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met allerlei opties die wellicht volstrekt nieuw zijn voor u. Dus, hoe vind ik dan een scooter die in lijn is met mijn eisen en wensen? Beginpunt: noteer waar u het allemaal voor wilt gebruiken. Wil ik de mobiel ook kunnen meenemen, wordt hij dagelijks gebruikt, en is het voor korte of lange afstanden? Wanneer u deze vragen beantwoord hebt kan het zoeken beginnen naar een goedkope scootmobiel in de Lutte. U vind uitgebreide info online door middel van een brochure, een demo aan huis of via een adviseur in de winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel koopt u al vanaf €510,00.
  • Een vast model met drie wielen en een actieradius rond de 30 km kost u rond de €2100,00.
  • Een robuust model met 4 wielen met goede vering en zitting kost u rond de €3550.

Advies van de specialist april 2024

Heeft u wat meer achtergrondinformatie nodig bij het zoeken van de meest ideale scootmobiel? Onze experts adviseren u graag. In de lijst hieronder achterhaalt u de belangrijkste criteria.

Kies ik een inklapbare of vaste scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in de Lutte is zonder moeite mee te nemen in de auto of trein en kunt u gemakkelijk opbergen in huis. Een erg handzaam model voor binnen en voor kleine ritjes buitenshuis. De vaste scootmobiel is robuust, biedt meer comfort en kan een stuk harder en langer rijden. Ideaal als u veel en lang onderweg bent.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is flexibeler en heeft een zeer gunstige draaicirkel. U stuurt eenvoudig met dit model. Dit komt vooral van pas in kleine ruimtes. Ook verschaft een scoot met 3 wielen extra beenruimte. Een 4-wiel scootmobiel is steviger wat zorgt voor een veilige rijervaring. Deze stabiliteit komt vooral tot uiting wanneer u een bocht maakt of als u een stoep op- of afrijdt. De variant met 4 wielen gaat meestal harder en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Hoe zit het met de actieradius?
De scoots variëren behoorlijk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de afstand die u kunt rijden op één acculading. Zoekt u iets voor uitsluitend binnen? Of voor een bezoekje aan de supermarkt? Een 12 Ah accu (10 – 12 km) is vaak genoeg. Ben u liefhebber van lange ritjes naar familie of vrienden of de lokale buurtcentra? Overweeg dan eens te kijken naar een bereik van tenminste 50 km.

Welke snelheid heb ik nodig?
In de situatie dat u de scoot veel gaat gebruiken, dan moet de snelheid wel een beetje acceptabel zijn. Eenvoudige opvouwbare scootmobielen gaan vaak maar 6 kilometer per uur. De luxe vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: als u op de stoep rijdt mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Wanneer u intensief gebruik maakt van uw scoot of als u een zwakke rug heeft (bewegingsbeperking) is een ergonomisch ontwerp erg belangrijk. De meest luxe modellen hebben de beschikking over een uitstekende vering en een verstelbaar stuur/zitting. Test een model uit voor een proefrit in de Lutte en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Wat kost een een goede scootmobiel?

Onze experts hebben u net uitgelegd op welke zaken u moet letten bij het aanschaffen van een scootmobiel. Nu is het tijd om naar de kosten te kijken. De prijzen worden gevormd door het merk, de grootte van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als veiligheidsgordels + een beenhoes. De aantrekkelijkste scooters beginnen bij €495,00, en de meest luxe scooters hebben al snel een prijskaartje van €7.100,00. In deze tabel treft u de huidige prijs van de meest gekozen modellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Simpel313 km6,5 km/u€650
Goed315 – 25 km12 km/u€1850
Gevorderd445 km17 km/u€3700
Meeste comfort475 km22 km/u€9.750
Tabel met de gemiddelde kosten van een scootmobiel in de Lutte
scootmobiel-kopen-de-lutte

Scootmobiel aanvragen gemeente Losser via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. In enkele gevallen kunt u met de WMO een scoot voor korte tijd lenen via het uitleenpunt of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. Denk hierbij aan een elektrische rolstoel, taxi maar ook een scootmobiel. Heeft u een chronische aandoening maar wilt u wel graag in uw woning blijven wonen en blijven deelnemen aan sociale activiteiten? Dan kunt u aankloppen bij de gemeente Losser. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u zelfstandig een scootmobiel mag kopen.
  • Steun in natura: u krijgt een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
  • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO betaalt u €19 per maand als eigen bijdrage.
  • Aanmelden kan bij het WMO-loket. Daaropvolgend volgt een (telefonisch) gesprek om samen te kijken waar ondersteuning nodig is. Na een aantal weken/maanden weet u op welke manier de gemeente u tegemoetkomt.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Losser. U kunt even bellen (0535377271), mailen (gemeente@losser.nl), of maak een afspraak bij het gemeentehuis (Raadhuisplein 1, 7581 AG, Losser). Zie ook www.losser.nl voor de huidige procedures.
  • Men hanteert een beslissingstermijn van om en nabij 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Bekijk adressen van showrooms voor gratis proefrit

Om een passend model te vinden vindt u op Scootzorg.nl veel nuttige informatie en kooptips. Alleen, uiteindelijk zult u de verschillende modellen zelf moeten proberen. Kies voor een gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In de omgeving de Lutte zijn diverse scootmobiel speciaalzaken actief. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het overzicht hieronder staan meerdere vestigingen van bedrijven, winkels en zorgverleners en uitleenpunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroGronausestraat 177581 CCLosser
CarintreggelandLutterstraat 27581 BVLosser
Carintreggeland Havikstraat 27574 BDOldenzaal
Tabel met winkels in de buurt waar u scootmobielen kunt bekijken


Een thuisdemonstratie aanvragen in de Lutte
Heeft u last van lichamelijke ongemakken en lukt het niet om naar een speciaalzaak of winkel te gaan? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Meerdere leveranciers regelen op korte termijn thuisdemonstraties. In de opsomming hierna doorzoekt u de meest bekende merken waar u terecht kunt.

  • Practicomfort: 24 uurs pechhulp met thuisbrengservice
  • Mango: Ruim aanbod tweedehandse modellen
  • Quingo: Enorm hoge klantbeoordelingen
  • Medipoint: Individueel maatwerk mogelijk
  • Welzorg: ISO 9001 & ISO 14001 gecertificeerd
  • Vegro: Groot aanbod leenartikelen
  • Totalezorgwinkel.nl: Demonstratie aan huis of op locatie

Veel verkochte modellen
Hierbij bieden wij een opsomming met bekende modellen en merken met o.a. de actieradius, de max. snelheid en de geschatte prijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Solar15 km8 km/u€ 952
Invacare Colibri12 km8 km/u€ 1.095
Revatak QS4 Active70 km17 km/u€ 8.442
Vermeiren Mercurius 445 km15 km/u€ 3.004
Schema met populaire scoots april 2024

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook een scootmobiel huren?
Voor tijdelijk gebruik kunt u ook een scootmobiel huren in de Lutte. Denk dan onder andere aan een lokale verhuurmaatschappij of scooterwinkel. Erg populair is nu ook de scootmobielpool. Tegen lage kosten of zelfs gratis kunt u dan bijv. een dagdeel gebruik maken van deze service. Wilt u echter voor een langere periode huren? Dan is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een leasecontract te nemen.

Heb ik een onderhoudscontract nodig?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in de Lutte) hanteren standaard een garantietermijn van 2 jaar. Steeds vaker is het mogelijk dit te verlengen (tot wel 10 jaar). Sommige aanbieders geeft de keuze voor een omruilgarantie. Op deze manier kunt u zonder verplichtingen een model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is cruciaal. Vandaar is het slim om een onderhoudscontract te nemen. Dit is een soort complete APK waarbij uw product goed wordt nagekeken. Belangrijke punten zijn o.a. stoelverstelling en mechanisme en de accu.

Wanneer is het slim om een tweedehands model te kopen?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. De markt voor tweedehands modellen groeit daardoor ook hard. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: tegen een lage prijs is een goede scoot binnen handbereik. Verder kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Waar u op moet letten zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. We raden altijd aan een proefrit te maken om de kracht van de accu te meten. Op internet vindt u online marktplaatsen zoals scootplaza.nl waar u een gebruikt model kunt aanschaffen.

Welk rijbewijs heb ik nodig?
Als scootmobiel eigenaar heeft u te maken met de wetten voor gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. U kunt wel gebruik maken van rijvaardigheidscursussen en trainingen. Gedurende deze scootmobieltraining in de Lutte leert u van alles over de regels op de weg en leert u drempels en stoepjes rijden. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op fiets- voetpad, en de normale rijweg. U mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden. Houd rechts en laat duidelijk zien wanneer u afslaat. Autowegen en snelwegen zijn verboden.

Is het verplicht om de scootmobiel te verzekeren?
Een scootmobiel wordt wettelijk gezien als motorrijtuig. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u op de openbare weg gaat rijden, maar ook wanneer u er binnen gebruik van maakt). Ook al rijdt een scoot niet zo snel, kan er maar zo een klein ongeluk gebeuren. Gevolgschade wordt niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u op een onverzekerd voertuig? Dan riskeert u een boete. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. U kunt kiezen uit WA en All-risk. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een WA polis kost c.a. €5,40 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft altijd een gele verzekeringssticker of plaatje.

Wat zijn de voordelen van een rollator of rolstoel?
Met name ouderen weten niet of ze nu een rollator, rolstoel of scootmobiel moeten kiezen. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen zal de zelfstandigheid (in en rondom het huis) flink verbeteren. Zo’n rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of voor de moment dat u net wat extra ondersteuning nodig heeft. De opvouwbare scootmobiel kan meer ondersteuning bieden en komt van pas als u wat langere stukken wilt reizen. Heeft u nog vragen? Neem dan eens contact op met een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel de Lutte.

Kan ik deelnemen aan een scootmobielclub?
Wilt u niet geïsoleerd raken en gezellige lange tochten maken? De scootmobielvereniging maakt het rijden nog leuker. In heel ons land (waaronder provincie Gelderland) kan men zich wenden tot deze verenigingen. Gezellig samen toeren en maak tochtjes door wijken als: Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen.

Plaats een reactie