Scootmobiel Onnen

Wilt u een goede scootmobiel in Onnen? De scootmobiel is een drie- of vierwielige scooter en biedt uitkomst voor mindervaliden (mobiliteitsbeperking). Met hulp van dit elektrische vervoersmiddel voelt u zich wendbaar en kunt u er weer heerlijk op uit in de natuur. Het aanbod is enorm, welke scootmobiel is de juiste? De website Scootzorg.nl is er om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Op Scootzorg kunt u aan de slag met praktische aankooptips en extra info over onderwerpen zoals PGB en WMO, de geschatte prijzen, een proefrit maken, hoe u zich moet gedragen in het verkeer en rijvaardigheidscursussen.

  • De scootmobiel is een praktisch hulpmiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn.
  • Meest gehoorde voordelen: u bent minder afhankelijk en het is een erg veilig vervoermiddel.
  • De kosten komen neer op bedragen tussen €850,00 & €5.500,00.
  • U kunt een scootmobiel aanvragen via de WMO bij de gemeente Groningen (https://www.groningen.nl).
  • In deze regio kunt u terecht bij meerdere winkels en showrooms waar u alle informatie vindt over bekende merken zoals Shoprider en Revatak.

Details: Goedkope scootmobiel kopen | Extra hulp bij het kiezen | Tarieven (april 2024) | Scootmobiel tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente Groningen (WMO) | Regionale winkels | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9755
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Maximale pgb vergoedingen€15,00 – €20,00 per uur
Aantrekkelijke scootmobielInvacare Colibri
Adviespunt in de buurtVegro

Vraag offerte aan

Bekijk direct de prijzen van verschillende modellen

Goedkope scootmobiel kopen in Onnen

U zoekt naar meer vrijheid middels een scootmobiel. Hoe maakt u een goede selectie? Er zijn ontzettend veel modellen om uit te kiezen met de meest uiteenlopende eigenschappen. Dus, hoe vind ik dan een scooter die matcht met mijn wensen?Beginpunt: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Moet mijn mobiel ook in de auto passen, ga ik er elke dag op rijden, en hoeveel KM verwacht ik te maken? Zodra u hierover meer inzicht heeft verkregen kan u vervolgstappen zetten voor een goedkope scootmobiel in Onnen. De meeste informatie is online beschikbaar d.m.v. een uitgebreide brochure, een thuisdemo of door langs te gaan bij een winkel.

  • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €840,00.
  • Een iets geavanceerder model met 3 wielen en 30 km actieradius kost u rond de €2375,00.
  • Een extra luxe 4 wielen scooter met een comfortabele zit begint zo rond de €4500.

Keuzehulp april 2024

Loopt u tegen problemen op bij het uitzoeken van de juiste scootmobiel? Wij hebben een aantal belangrijke punten uiteengezet. In het volgende gedeelte bekijkt u een aantal belangrijke criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Onnen kan gemakkelijk mee in het OV of uw auto en is handig als u weinig ruimte heeft. Met name bedoeld voor gebruik in huis en voor kleine afstanden buiten. De vaste scootmobiel is wat groter en steviger, biedt meer comfort en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. De juiste keuze als u veel lange ritten maakt.

3 of 4 wielen, wat is beter?
Een 3-wiel scootmobiel is licht van gewicht en de draaicirkel is zeer klein. Hij is eenvoudig te besturen. Rijden in krappe ruimtes gaat eenvoudiger. Daarnaast geeft een product met 3 wielen u beenruimte voordeel. De 4-wiel scootmobiel is robuuster wat zorgt voor een veilige rijervaring. Dit komt tot uiting in de bochten of op hobbelige weggetjes. Een model met 4 wielen heeft een hogere maximum snelheid en heeft meer comfort tijdens het rijden.

Wat is een goede actieradius?
De scoots variëren nogal als we inzoomen op de actieradius. Daarmee bedoeld met de max. afstand die gereden kan worden op 1 volle accu. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijdt u regelmatig ook korte afstanden (enkele minuten)? Een bereik van 15 kilometer zal dan voorzien. Ben u liefhebber van lange ritjes naar omliggende dorpen of komt u graag in de natuur? U kunt dan het beste kiezen voor een 97 Ah accu (60 – 65 km).

Topsnelheid
Wanneer u lange afstanden wilt afleggen, dan is het handig als de vaart er in zit. De goedkopere opvouwbare scootmobielen gaan maximaal 10 kilometer per uur.De wat stabielere vaste modellen gaan wel 20 kilometer per uur. Scoot met meerdere accu’s gaan vaak ook een stuk sneller. Let op: op de stoep mag u maximaal 6 kilometer per uur.

Additioneel comfort
Tijdens het rijden van een rit en bij medische problemen (bewegingsbeperking) is comfort ontzettend belangrijk. Duurdere modellen bieden een uitgebreide vering en zijn helemaal in te stellen naar uw wensen. Doe een aanvraag voor een proefrit in Onnen en laat u uitgebreid voorlichten.

Vergelijk verschillende merken

Bekijk direct welk model bij jou wensen past

Welke kosten horen bij een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u op welke zaken u moet letten als u een scootmobiel gaat uitkiezen. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De kostprijzen worden bepaald door de fabrikant, de actieradius, de topsnelheid en aanvullende opties zoals een extra lader en een boodschappenmand. De eenvoudige opvouwbare modellen kunt u al vinden vanaf €540,00, de meest luxe uitvoeringen kosten al snel €5.000,00. In het overzicht hieronder communiceren wij de geschatte prijs van een paar voorbeeldmodellen.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Instap313 km6,5 km/u€800
Verbeterd315 – 25 km10 km/u€1950
Geavanceerd450 km17 – 18 km/u€3400
Topper470 km20 km/u€6.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Onnen
scootmobiel-kopen-onnen

Scootmobiel aanvragen gemeente Groningen via WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) stelt gemeenten verplicht om mensen te helpen zodat ze zelfredzaam blijven. In bepaalde situaties kunt u via deze WMO tijdelijk een scoot toegewezen krijgen (via het uitleenpunt) of via de PGB budget aanvragen voor deze aankoop. De WMO kent een aantal unieke vervoersvoorzieningen. Interessant zijn met name een auto in bruikleen en niet te vergeten de scootmobiel. Ervaart u medische ongemakken maar heeft zelfstandig wonen uw voorkeur en wilt u kunnen blijven deelnemen aan het alledaagse leven? Juist nu kunt u aankloppen bij de gemeente Groningen. De gemeenten bieden voorzieningen die u kunnen ontlasten.

  • Persoonsgebonden Budget (PGB): dit is een vast budget wat u mag inzetten en waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
  • Steun in natura: de gemeente verzorgt de levering van een standaard scootmobiel. Het is goed om te weten dat dit model niet is aangepast aan uw persoonlijke situatie.
  • Indien u kiest voor scootmobiel uitleen binnen de WMO betaalt u via de CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
  • De aanvraag kunt u doen via het WMO-loket. Een paar weken later plannen ze een kort gesprek in om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Daarna zal de gemeente u laten weten of de aanvraag voldoet.
  • De aanvraag start bij het WMO-loket gemeente Groningen. Dit kan telefonisch (0503674200), e-mailen (gemeente@groningen.nl), of bezoek het stadhuis (Kreupelstraat 1, 9712 HW, Groningen). U kunt ook terecht op www.groningen.nl voor de huidige procedures.
  • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken.

Beste prijs & kwaliteit

Laat u voorlichten over de verschillende mogelijkheden

Probeer het uit tijdens een testrit in een showroom of winkel

Om het ideale model te vinden leest u hier veel nuttige informatie en kooptips. Maar onderaan de streep is een producttest ook noodzakelijk. Een 100% gratis proefrit zal uw keuze een stuk eenvoudiger maken. Zo kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen en kunt u ook direct om advies op maat vragen. In en rondom Onnen zijn er verschillende winkels en showrooms. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van de beste scootmobiel. In deze tabel vind u de adresgegevens van leveranciers, winkels en zorgleveranciers en uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
VegroVan Swietenplein 19728 NTGroningen
VegroGriffeweg 11-159724 GEGroningen
WelzorgMoermanskweg 39723 HMGroningen
Tabel met lokale winkels, aanbieders en zorginstellingen


De thuisdemonstratie aanvragen in Onnen
Heeft u geen vervoer en kunt u niet naar de winkel komen? Een thuisdemo is dan een mooi alternatief. Betrouwbare leveranciers kunnen komen voorrijden voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming treft u de meest bekende partijen die voor u een thuisdemo kunnen geven.

  • Practicomfort: Meer dan 1.000 scootmobielen op voorraad
  • Mango: Ervaar het product in uw omgeving
  • Quingo: Zeer comfortabel (volledig verstelbaar)
  • Medipoint: Goede contacten met gemeente (WMO)
  • Welzorg: Zet beperkingen om in mogelijkheden
  • Vegro: Uitgebreid aanbod huurartikelen
  • Totalezorgwinkel.nl: Demo’s en levering in heel Nederland

Meest verkochte modellen
Hieronder bieden wij een overzicht met bekende modellen en merken inclusief de actieradius, de snelheid van het model en een prijs ter indicatie.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Invacare Colibri12 km8 km/u€ 1.095
Travelux Boost 417 km7,2 km/u€ 1.080
Vermeiren Carpo 345 km17 km/u€ 3.999
Pride Cyclone 2243 km15 km/u€ 5.484
Tabel met populaire modellen april 2024

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Is het een optie om de scootmobiel te huren?
Eventueel kunt u ervoor kiezen om een scootmobiel te huren in Onnen. Denk dan onder andere aan een thuiszorgwinkel of verhuurmaatschappij. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een scootmobielpool. Tegen geringe kosten kan u gebruik maken van een leenvoertuig. Zoekt u naar opties voor de lange termijn? Voor deze mensen is de beste optie om zelf een model aan te schaffen of een voertuig te leasen.

Hoe zit het met het onderhoud?
Verkopers (leveranciers van medische hulpmiddelen in Onnen) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Meestal kunt u dit tegen betaling verlengen tot wel 10 jaar. Diverse fabrikanten kunnen ook een omruilgarantie aanbieden. Daarmee kan u gerust enkele weken rondrijden als test. Een jaarlijks onderhoud is ook essentieel. Vandaar adviseren wij om een onderhoudscontract af te sluiten. Vergelijkbaar met een auto APK waarbij alle onderdelen goed worden geïnspecteerd. Aandachtspunten zijn koolborstels en de accu.

Waar moet ik op letten bij een tweedehands model?
Steeds meer mensen nemen een scootmobiel in gebruik. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Een belangrijk voordeel van een occasion is de verkoopprijs: voor een laag tarief koopt u een goede scooter met veel opties. Daarbij kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Nadelen zijn gebruikssporen en eventuele mankementen. Ook kan de actieradius flink verslechterd zijn. Neem iemand mee om samen een testrit te rijden om de kracht van de accu te meten. U kunt terecht op sites als dezorgoutlet.nl waar u advertenties van gebruikte modellen kunt doorzoeken.

Is een rijbewijs verplicht?
Als eigenaar van een scootmobiel valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een speciaal rijbewijs of bromfietscertificaat is overbodig. Wel kunt u kiezen voor rijvaardigheidscursussen, praktijklessen en theorie. Binnen deze scootmobieltraining in Onnen worden onderwerpen behandeld alsverkeerstheorie en en kunt u uw behendigheid ontwikkelen. De verkeersregels zijn niet ingewikkeld: u bent welkom op voetpad, fietspad en de gewone weg. Dit geldt zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Zorg dat u altijd rechts rijdt en kijk goed om bij het inhalen. A wegen (snelweg) en N wegen zijn verboden terrein.

Moet ik een scootmobiel verzekering afsluiten?
Scootmobielen worden voor de wet gezien als motorrijtuigen. Een verzekering is dus altijd vereist (zowel tijdens momenten dat u in de buitenlucht rijdt, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Ondanks de lage snelheid, er kan er altijd iets gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Rijdt u onverzekerd rond? Dan kunt u een boete krijgen. Veroorzaakte schade is bovendien niet te verhalen op een verzekeraar. Er worden WA en All-risk dekkingen aangeboden. WA-verzekeringen hebben een beperktere dekking dan all-risk. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,90 p/maand. Een verzekerd voertuig heeft aan de achterzijde een verzekeringsplaatje bevestigd.

Kan ik niet beter een rollator of rolstoel kiezen?
Mensen met een afnemende mobiliteit overwegen naast een scootmobiel vaak ook een rollator of rolstoel. Het aanschaffen van medische hulpmiddelen is noodzakelijk om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Een rollator of elektrische rolstoel volstaat bij de wat kortere afstanden. Of wanneer u graag nog wel stukjes zelf loopt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en komt om de hoek kijken als u nog wel grote afstanden gaat afleggen. Heeft u nog vragen? Leg uw bedenkingen dan voor aan een thuiszorginstantie of de plaatselijke zorgwinkel Onnen.

Wat is precies een scootmobielclub?
Wilt u gezellig samen rijden en houd u ervan om lekker rond te rijden? Neem dan deel aan een scootmobielvereniging. In het hele land (ook in de provincie Groningen) kunt u zich aansluiten. Geniet van het sociale contact en geniet van het rijden door wijken zoals: Centrum, Land.

Plaats een reactie